MY iMenso

Muntsieraden zijn weer helemaal terug van weggeweest! En dit keer niet alleen draagbaar in een ketting, maar ook in je ring of bij een oorbel. Het leuke aan muntsieraden is dat je met één ketting of ring tientallen verschillende combinaties kan maken en jouw sieraad daarom altijd uniek en persoonlijk is. MY iMenso is een sieradenmerk die prachtige muntsieraden op de markt brengt. Op deze pagina vertellen we jou wat de trends zijn van dit moment en laten we onze favorieten zien.

MY iMenso ketting

MY iMenso is onderdeel van Bene-Lux Jewels. Eigenaar van dit bedrijf is René Migchelsen, tevens de bedenken van de prachtige sieraden van MY iMenso. René is al meer dan 27 jaar werkzaam in de sieradenbranche en heeft op jonge leeftijd al de passie voor sieraden opgedaan. Hij is namelijk geboren in een familie die werkzaam was in de juweliersbranche. Als kleine jongen hielp hij mee in de winkel van zijn ouders. Zo mocht hij als jongetje van zeven jaar al zilveren geboorte-lepeltjes etaleren. René zegt zelf dat hier zijn passie voor sieraden en juwelen is ontstaan. Toch is hij na zijn afstuderen aan de MDS Detailhandel niet gelijk in de sieradenbranche gerold. Hij heeft het wel een jaartje geprobeerd door te gaan werken in de juwelierszaak van zijn moeder, maar naar eigen zeggen kwamen de muren al snel op hem af. René wilde onderweg zijn, meer in contact komen met de mensen. Daarom is hij als zelfstandige vertegenwoordiger in de juweliersbranche gaan werken.

Alsnog is het dan een grote stap om van zelfstandige naar eigenaar van een internationaal bekend sieradenmerk te gaan. René begon 17 jaar geleden met het inkopen van sieraden vanuit Azië, voornamelijk Thailand. Dit is de basis geweest voor MY iMenso. Twee jaar later begon René met zijn eigen merk. Dit was de uitdaging die hij altijd al zocht, vooral omdat hij eindelijk zijn creatieve ei kwijt kon in het bedenken en creëren van sieraden. In 2009 is MY iMenso dan ook begonnen. Het is bewonderingswaardig hoe snel MY iMenso is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde sieradenmerken in Europa. De kettingen van MY iMenso zijn een groot succes in Europa en er gaat geen dag voorbij zonder dat je iemand ziet lopen met een muntketting van het Nederlandse merk. 

MY iMenso munten

Het merk MY iMenso is in principe een soort sublabel van het door René opgezette merk iMenso. Deze naam komt van het Italiaanse woord ‘immenso’, wat onmetelijk betekend. René heeft destijds hiervoor gekozen omdat de collectie van iMenso enorm breed was en omdat er ook super veel mogelijkheden waren. Later bedacht René het nu welbekende MY iMenso systeem. Het woordje ‘MY’ werd toegevoegd aan de merknaam omdat de MY iMenso kettingen persoonlijk gemaakt konden worden. Het is echt iets unieks, iets van jou, iets van jezelf. De duidelijke boodschap van het merk is ook terug te vinden in de visie van het merk. MY iMenso wil vrouwen inspireren om zelf een uniek sieraad te maken. Een sieraad is namelijk niet zomaar een accessoire, maar kan je outfit maken of kraken en laat een stukje van je persoonlijkheid zien.

Je persoonlijkheid laten zien met een MY iMenso sieraad is niet zo moeilijk. Het merk heeft namelijk een enorm brede collectie met verschillende soorten munten die je in je ketting kunt dragen. Je kan munten kopen voor in je MY iMenso ring of oorbel, maar de meeste mensen kiezen voor een persoonlijke ketting. Je schaft eerst een ketting plus munthouder aan en daarna kan je helemaal losgaan met het mixen en matchen van jouw favoriete munten. De munten van MY iMenso worden ook wel insignia’s genoemd, wat Latijn is voor embleem of symbool. Wanneer je een munthouder openmaakt, kan je hier tot 3 verschillende munten in doen. Omdat je zo veel kan mixen en matchen heb je altijd een persoonlijk sieraad! Het medaillon waar je de munten in kan doen is verkrijgbaar in 925 sterling zilver, en in geelgoud en roségouden plating. Daarnaast kun je ook kiezen voor een medaillon versierd met parels of zirkonia’s. Er zijn twee verschillende maten: een medaillon met een binnenmaat van 24mm en een medaillon met een binnenmaat van 33mm. MY iMenso weet zich te onderscheiden van andere, vergelijkbare merken omdat zij de enige zijn met sieraden van 925 zilver en natuurlijke stenen.

Het verschil tussen Mi Moneda en MY iMenso

Een andere bekend merk met ongeveer hetzelfde concept is sieradenmerk Mi Moneda. Hoewel het concept hetzelfde is, zijn de verschillen tussen beide merk best groot. Zo is MY iMenso het enige merk dat met echt 925 sterling zilver werkt. Daarnaast kun je bij My iMenso de sieraden persoonlijker maken, omdat je meerdere munten in één collier kan dragen. Door deze techniek heb je ook een beetje een 3D gevoel, omdat je collier wat boller staat. Daarnaast is het mogelijk om bij My iMenso je eigen teksten te laten ingraveren.