The North Face

Het populaire Amerikaanse sportmerk The North Face heeft zijn plek in de outdoor wereld zeker verovert. Het sportlabel ziet in 1966 voor het eerst het licht wanneer Doug Tompkins en zijn toenmalige vrouw Susie Tompkins besloten om van hun passie hun werk te maken. Zij opende een bergsportwinkeltje in het hart van San Francisco en vernoemde deze naar de koudste, meedogenlooste zijde van een berg. Maar het verhaal van The North Face begint, grappig genoeg, niet op een berg maar op het strand. De wens om iedereen kennis te laten maken met het buitenleven is de drijfveer achter alles wat het bedrijf doet. Dit is dan ook in het logo terug te zien. Het logo verbeeldt de bergtop ‘Half Dome’ in één van de mooiste natuurparken in Californië.

Al snel wordt The North Face bekend als een detailhandelaar van high-performance klimmateriaal en rugzakken. In 1968 verhuisde het winkeltje van The North Face naar de andere kant van de Baai van San Francisco. Dit omdat ze daar veel meer mogelijkheden hadden. Zo werd er begonnen met het ontwerpen en ontwikkelen van eigen alpinekleding en -uitrustingen. Er werd in het begin van de jaren ’80 gestart met de verkoop van skikleding speciaal voor extreme omstandigheden. Tegen het einde van het decennium werd The North Face de enige leverancier in de Verenigde Staten met een zeer uitgebreide en uiteenlopende collectie hoogwaardige buitenkleding, skikleding, slaapzakken, rugzakken en tenten.

Nu, meer dan 50 jaar na de bescheiden start, heeft The North Face een uitgebreid assortiment.  Het label blijft tot op de dag van vandaag innoveren en grenzen verleggen. Het motto van The North Face is dan ook 'Never Stop Exploring', hiermee geeft het label een duidelijk beeld naar buiten af. Het merk wil mensen stimuleren om avontuurlijk te leven en nieuwe dingen te blijven ontdekken, en wil iedereen daarin ondersteunen met de beste kleding en accessoires. Dit zodat jij je tijdens je ontdekkingstochten, goed voorbereid op pad kunt gaan. Of je nou gaat skiën, bergbeklimmen, hiken of op een andere manier van de natuur wilt genieten, met een outfit van dit The North Face zit je altijd goed.

The North Face jas

Dit innovatieve sportmerk vindt, zoals hierboven al beschreven, zijn inspiratie in de bergen. Het label staat dan ook voornamelijk bekend om zijn bergschoenen, skikleding, backpacks en wandelkleding van hoge kwaliteit. Volgens de designers moet je van de natuur die je omringt kunnen genieten zonder dat je uitrusting je hierin belemmert. Wanneer je een item aanschaft van The North Face, kun je ook rekenen op de beste materialen en nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van materialen en pasvormen. De designers doen er alles aan om jouw outdoorbelevenis nog comfortabeler en specialer te maken!

Kwaliteit en comfort staan bij The North Face dan ook bovenaan aan de lijst, maar de looks zijn de ontwerpers zeker niet uit het oog verloren. Mooie pasvormen en trendy kleurgebruik zorgen ervoor dat je op en top gestijld van jouw sportieve uitdaging kunt genieten. Deze combinatie zorgt ervoor dat The North Face jassen niet alleen geschikt zijn voor actieve buitensporters, maar ook voor alledaags gebruik. Bij dit label vind je een enorme collectie jassen. Of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht softshell, een multifunctionele 3-in-1 jas of een lekker warme donsjas. Stel een complete outfit samen, van schoen tot muts, voor het hele gezin. Sneeuw, regen of zon, je looks blijven altijd on point en niet te vergeten, comfortabel!

North Face rugzak

Wanneer je op reis gaat, al is het maar een weekend, wil je natuurlijk op een zo gemakkelijk mogelijke manier je spullen meenemen. Daarvoor zijn diverse reis- en weekendtassen verkrijgbaar. The North Face heeft een ruim assortiment variërend van supergrote rolkoffers tot veel compactere duffels. Het voordeel van een duffel is dat je de tas ook op je rug kan dragen. De tassen staan vooral bekend om het stevige materiaal en de vele vakken waarmee je jouw spullen georganiseerd opbergt. De rugzakken van The North Face neem je tegenwoordig niet alleen mee de bergen in, maar ook naar school, naar het werk of voor een weekendje weg. Allemaal te herkennen aan het stoere uiterlijk, gecombineerd met goede materialen en comfortabele ontwerpen. Voor langere reizen is overigens een backpack van The North Face een echte aanrader.