Overhemd

Overhemden zijn een ontzettend bekend item onder de heren. In bijna elke herenkledingkast is wel minstens één overhemd te vinden. Dit kan een casual overhemd zijn of een zakelijk overhemd. Overhemden kunnen ook nog eens op ontzettend veel verschillende manieren worden gedragen. Een van de meest voorkomende vragen is dan ook; moet het overhemd in of juist uit de broek? Dit lees je hier! Ook de pasvormen van overhemden zijn altijd nog een gokje, hierover lees je hier meer informatie. Deze informatie is ontzettend handig om te weten voordat je een prachtig overhemd koopt en er, zonder deze informatie, misschien wel achter komt dat deze pasvorm helemaal niet bij jou past of dat je uiteindelijk niet weet hoe je hem moet dragen.

Er zijn ontzettend veel verschillende looks die je met een overhemd kan maken. Overhemden kunnen, zoals hierboven al kort vermeld, casual en zakelijk. Er is tussen deze twee hemden ook wel een zichtbaar verschil. Casual overhemden zijn wat korter dan zakelijke overhemden. Bij een casual overhemd is het van belang dat je goed let op de lengte, casual overhemden worden namelijk vooral over de broek gedragen. Het hemd moet dan ongeveer tot de broekzakken komen. Een zakelijk overhemd is vaak wat langer, dit komt omdat dit hemd vaak in de broek wordt gestopt. Een zakelijk hemd heeft ook een stevigere boord bij de kraag, dit komt omdat er een stropdas om de kraag moet worden gestrikt. Deze wordt vaak weg gevouwen onder de boord maar houdt wel genoeg ruimte bij de adamsappel. Een zakelijk hemd heeft dus ook meer ruimte tussen de boordpunten dan een casual hemd.

Zakelijke overhemden zijn er ook voornamelijk in rustige kleuren zoals wit, lichtblauw of een andere pasteltint. Drukke motieven vind je juist meer op mooie casual overhemden. Als laatste vind je op een zakelijk overhemd ook nooit een borstzakje, dit heeft meerdere redenen; het staat niet mooi onder een colbert, trui of jasje en ziet er niet formeel uit. Op een casual hemd vind je dan vaak wel weer mooie borstzakjes.

Nu dat je goed bent geïnformeerd over de pasvormen, verschillen en manieren waarop overhemden gedragen kunnen worden, is het tijd om eens te gaan kijken naar de prachtige merken die net zo prachtige overhemden bieden.  

PME Legend

PME Legend stamt af van de cargopiloten. Dit houdt in dat de items van dit prachtige merk zijn geïnspireerd op piloten en op hun stoere gear. Dit is allemaal ontzettend goed terug te zien in de collecties van PME Legend. Alle items in de collecties van dit stoere merk zijn ruig, ruw en robuust. Het merk maakt prachtige casual overhemden die perfect zijn voor de stoere, brede man. PME Legend heeft namelijk brede schouders en dit zorgt ervoor dat de échte grote mannen ook deze stoere hemden aan kunnen. De overhemden van PME Legend zitten vol met stoere details. Het zijn dan ook deze details die ervoor zorgen dat de hemden de welbekende robuuste look krijgen!

OLYMP

OLYMP is een prachtig overhemden merk dat voornamelijk formele hemden maakt. De hemden van dit fantastische merk zijn gefocust op comfort, details en kwaliteit. De items zijn dan ook van hoge kwaliteit, prachtig afgewerkt en hebben een aantal aanpassingen voor 100% comfort. Deze overhemden zijn het beste te dragen in een pantalon of broek in combinatie met een jasje, trui, colbert en/of stropdas. OLYMP overhemden zijn perfect voor de zakelijke look. Je vind overhemden in mooie pastelkleuren en met verschillende knopen en manchetten. De boorden en kragen van de hemden zijn fijn afgewerkt en hebben een uitneembare boordbaleinen. Je vind van dit merk verschillende pasvormen, hierdoor is er voor elke man een perfect hemd te vinden!

State of Art

State of Art is een stoer mannenkleding merk dat prachtige en gave items maakt. In hun uitgebreide collectie zitten ook mooie overhemden. De overhemden van State of Art zijn zakelijk en casual tegelijk. Bij deze overhemden kun je eigenlijk zelf kiezen naar wat voor een gelegenheid je het item aantrekt. De kwaliteit van de producten van State of Art ligt ontzettend hoog. De items zijn namelijk gemaakt van de zachtste stoffen die lang mee gaan. Door de zachte stoffen ligt het comfort van de hemden ook hoog en voelt het net alsof de items op maat zijn gemaakt!

Cast Iron

Cast Iron is een ruig mannenkleding merk dat prachtige items maakt. De overhemden van dit gave merk zijn casual en zakelijk, hier kun je zelf een beslissing over maken. In de overhemden collectie van Cast Iron zitten hemden met veel kleur en printjes, maar ook rustige hemden in prachtige pastelkleuren. Dit zorgt ervoor dat het assortiment van dit merk uitgebreid is en dat er voor elke man wel wat te vinden is! De hemden worden gesierd door verschillende details.