Philippe Model

Het merk prachtige merk Philippe Model Paris is vanaf het begin af aan mega succesvol. De Franse ontwerper en kunstenaar met dezelfde naam heeft zichzelf in een leidende positie verworven onder de grote namen in de fashion wereld. Het logo van het merk Philippe Model is bepalend voor elke schoenencollectie van het merk of het nu gaat om mannen, vrouwen of kinderen schoenen, het logo maakt elk individueel model uniek en herkenbaar.

Philippe Model is in 1956 geboren in de stad Sens in het noorden van Frankrijk. Philippe is groot gebracht in een hardwerkend en liefdevol gezin. Op zijn twaalfde ontwierp hij zijn aller eerste schoen- en hoedenmodel. In 1978 toen Philippe 22 jaar oud was startte hij zijn eigen merk en werd hij gevraagd voor samenwerkingen met de grootste en belangrijkste couturiers uit de Franse fashion wereld. Zo heeft hij gewerkt met Jean-Paul Gaultier, Claude Montande en nog veel meer fantastische ontwerpers zoals Paulette (dé modeontwerpster voor de sterren).

Drie jaar later lukt het Philippe om de prijs van ‘Best Craftsman’ van Frankrijk te bemachtigen. Deze prijs zorgde ervoor dat hij nog meer wilde groeien en kwalitatief beter wilde worden. Dit bracht hem dan ook naar het land van de mode; Italië. In Italië zocht hij de beste materialen uit en verfijnde hij zijn techniek om nog betere items op de markt te kunnen brengen. Dit resulteerde uiteindelijk in 1983 in zijn allereerste eigen goedlopende winkel in Parijs.

Daarna ging het Philippe Model allen nog maar meer voor de wind. Philippe Model was niet alleen het hoofd van zijn eigen merk, hij was ook artistiek directeur van enkele succesvolle beroemde modehuizen zoals Inès de la Fressange, Lavin, Kenzo en Dior.

Internationaal kende succes de hoogte toen een aantal van zijn creaties deel uitmaakten van de clusters van het metropolitaanse museum in New York, de nationale galerij van Australië en andere belangrijke musea in Frankrijk, Nederland en Spanje. Zijn stad Parijs, wijdde de tentoonstelling ‘Philippe Model, Scènes de Mode’ aan hem, georganiseerd door de Cartier-Foundation voor de hedendaagse kunst. Als veelzijdige ontwerper welke voortdurend op zoek is naar nieuwe uitdagingen, heeft Philippe Model zijn hele leven lang al een diepe passie voor kunst ontwikkeld. Of het nu een accessoire of een kale muur is, zijn artistieke aard wordt uitgedrukt en voortdurend vernieuwd door middel van prints en decoraties. Philippe kleedt vormen en ruimtes, creëert nieuwe en onverwachte scenario's en zijn creativiteit voedt zijn passie om objecten en situaties een metamorfose te geven. 

Philippe Model dames

Philippe Model ontwerpt schoenen voor vrouwen met een elegante, simpele en iconische touch. Ontdek de verfijnde stedelijke uitstraling van de Philippe Model items. Schoenen van Philippe Model hebben een relaxte stijlen, slanke silhouetten en zijn gemaakt van prachtig soepel leder. Inventieve decoraties, levendige patronen, kleuren en texturen vormen samen met metallic details een moderne sneaker. De schoenen zijn altijd te herkennen aan het embleem/patch op de zijkant van de schoen. Dit is een typisch kenmerk van Philippe Model en is niet te missen. De ene keer wordt het embleem uitgevoerd in exact dezelfde kleur als de schoen, waardoor het minder opvalt, en de andere keer wordt er juist gekozen voor een contrasterende kleur. Zo blijft dit populaire schoenen merk altijd vernieuwen.

Philippe Model heren

De Franse designer ontwerpt in principe voor iedere modeliefhebber trendy sneakers. Dames, heren en kinderen zullen bij Philippe Model hippe en stijlvolle schoenen vinden die ze kunnen combineren met hun frappante outfit. Bij het ontwerpproces legt hij vooral het accent op het jongere publiek in de samenleving. Deze groep wil zich tegenwoordig vaker opvallend en indrukwekkend opstellen ten opzichte van zijn omgeving. Met het dragen van bepaalde kleding, wil diegene als het ware zijn of haar lifestyle naar voren brengen. Je kan aan de kleding en schoenen van zo’n persoon al eigenlijk een groot deel van zijn persoonlijkheid opmerken. Het is belangrijk om er goed uit te zien. Je voelt je ook gelijk prettiger en zit lekkerder in je vel, als je een aantal kledingstukken hebt gecombineerd dat uitstekend bij elkaar past. De schoenenlijn van het Franse merk produceert naast de merkwaardige, voyante gympen, ook gewoon eenvoudige, maar toch hele verfijnde mannen sneakers. Deze zullen wat minder in het oog springend zijn. Daarentegen zijn deze gympen gemakkelijker te combineren, en vallen ze ook meer in de smaak voor liefhebbers van minimalisme. Hiervoor biedt Philippe Model dus ook een ruim assortiment aan schoenen aan.

Philippe Model sneakers

Philippe Model is een merk waar bij hippe trends en een eigen stijl helemaal samen gaan. Het Franse merk weet altijd een mooie middenweg te vinden in exclusiviteit en toegankelijkheid. Ook jouw outfit kun je compleet maken met de zeer hippe sneakers van Philippe Model. Koop ze hier met extra voordeel en korting. Jij bent stijlvol met Philippe Model.

Ontwerper Phillipe Model ontwerpt luxe, jeugdige en comfortabele schoenen met vaak een vintage look. Gympies die omgetoverd zijn tot exclusieve high-end schoenen. Keuze van babyblauwe dessins tot groene legerprints. Dacht je dat zijn collecties momenteel vooral sportief waren? Dan heb je ‘t mis! Het verleden van Philippe zegt genoeg: kwaliteit en altijd verrassend.