Poloshirt

Het poloshirt werd in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door de Franse tenniskampioen René Lacoste. In die tijd speelde men volgens de etiquette van het tennis in een wit poplin overhemd met lage mouwen. De warme Amerikaanse zomers maakten het dragen van deze shirts, met name voor professionals, niet bepaald comfortabel. René Lacoste vond dat dit anders moest en dacht na over een betere oplossing. Op een gegeven moment kwam hij met het idee voor een poloshirt en ontwierp het poloshirt voor eigen gebruik. Hij droeg het shirt voor het eerste in 1926 en in 1933 bracht hij, in samenwerking met zijn vriend André Gillier, het poloshirt op de markt. Dit was een ontzettend groot succes! De naam Lacoste is dan ook onlosmakelijk met de polo verbonden geraakt en Lacoste is tot op de dag van vandaag, naast Ralph Lauren, een van de belangrijkste producenten van kwaliteitspolo’s. Pas in de jaren zestig trad het poloshirt uit zijn sportieve context en werd de polo ook een vrijetijdskledingstuk.

Het poloshirt gaat dus al behoorlijk wat jaren mee en komt ondertussen ook in ontzettend veel verschillende vormen, maten en merken. Onder andere zijn Ralph Lauren en Lacoste belangrijke merken in de wereld van de polo’s, maar ook worden tegenwoordig Tommy Hilfiger, Tom Tailor en Hugo Boss  regelmatig gedragen voor mooie polo’s.

Poloshirt heren

Een poloshirt kan op verschillende manieren gedragen worden en kan ook bij verschillende mannen passen. Zo kan een poloshirt gedragen worden op een chique manier, een nette pantalon of chino in combinatie met mooie leren accessoires en schoenen. De polo kan dan in de broek worden gedragen en kan, als het weer dit toelaat, in combinatie met een mooie pullover. Ook kan de polo gedragen worden voor een casual gelegenheid. Dan kan het shirt worden gecombineerd met een mooie jeans of chino. De polo wordt dan uit de broek gedragen en de look kan dan worden af gemaakt met een gaaf paar sneakers of andere casual schoenen. De polo past bij verschillende stijlen en kan in verschillende stijlen gekocht worden. Het shirt is ondertussen een beetje van zijn ‘’kakker’’ imago af en ook street-wear wordt steeds vaker gecombineerd met een gave polo. Er zijn ontzettend veel manieren waarop een polo gedragen kan worden, waarvan onder andere; in of uit de broek, knoopjes helemaal open, half open of helemaal dicht, strakke polo of los vallende polo; ontzettend veel keuze!

Ralph Lauren

Ralph Lauren is ontstaan in 1967 en is vanaf dat moment niet meer gestopt met ontwikkelen. De items van dit prachtige merk zijn bekend over de gehele wereld en in hun uitgebreide assortiment zitten verschillende kledingstukken en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. 

Ralph Lauren is een lifestyle brand dat kleding maakt van hoge kwaliteit. Samen met Lacoste was en is Ralph Lauren een van de bekendste en belangrijkste poloshirt-merken. De polo’s van dit fantastische merk worden gemaakt van fijne stoffen die soepel om het lichaam vallen. De polo’s van de mannen hebben brede schouders, waardoor elke man deze prachtige items past. De damespolo’s zijn getailleerd waardoor de items de vrouwelijke vormen van het lichaam goed benadrukken. Door de hoge kwaliteit van de kledingstukken, zitten de items ontzettend lekker en blijven de stoffen voor een lange tijd mooi. Een Ralph Lauren polo die heb je niet voor even, maar voor je hele leven!

Lacoste polo

Lacoste is al sinds 1933 in de race met zijn polo’s. René Lacoste heeft namelijk het poloshirt bedacht en daar is het hele merk dan ook in het begin op gebaseerd. In 1951 brengt Lacoste een eenkleurige polo uit in verschillende kleuren. Deze wordt gevolgd door gestreepte polo’s. Door de jaren heen heeft Lacoste zich gevestigd als nummer één polo merk en is het merk zichzelf blijven innoveren. Tot op de dag van vandaag is Lacoste een succesvol kledingmerk dat niet meer alleen uit poloshirts bestaat, maar uit veel meer dan dat. Het assortiment van Lacoste bestaat uit heren, dames en kinderkleding en elke collectie biedt kleding, schoenen en accessoires.

Alsnog blijven de polo’s van Lacoste hun handelswaar en blijft dit nummer één product van het merk. Er zijn verschillende pasvormen; classic, slim en paris. De polo’s voor vrouwen zijn getailleerd en benadrukken de vrouwelijke vormen. De mannen polo’s hebben een wat lossere look, maar kunnen ook mooi aansluiten door middel van bijvoorbeeld het ‘’slim’’ model.