Rehab

Mannen en schoenen.. Voor sommige mannen een goed huwelijk, andere mannen hebben totaal geen feeling bij nieuwe schoenen en dragen altijd maar dezelfde, favoriete schoen. Dat is ook niet zo erg, want iedereen heeft wel een favoriet paar die je vaker aan hebt dan de andere. Toch is het belangrijk om meerdere paren schoenen te hebben, want een schoen kan je outfit maken of breken. Het schoenenmerk Rehab weet als geen ander hoe belangrijk schoenen zijn en helpen je op weg om het perfecte paar uit te kiezen.

Rehab schoenen

Rehab, officieel Rehab Footwear genaamd, is een van oorsprong Nederlands schoenenmerk. Het merk is opgericht in 2008 door Jaco Flach. Met zo’n tien jaar op de teller is Rehab dus nog een relatief vrij jong merk, maar het schoenenmerk is inmiddels niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld. In 2010 betrok Jaco Flach Jeremy Westerhuis bij Rehab en deze nieuwe samenwerking is niet zonder succes gebleken. Rehab is een waar fenomeen in de schoenenwereld, mede door de liefde voor het vak die doorschemert in elke collectie. Het gehele ontwerpproces vindt nog steeds plaats in Nederland. Rehab heeft een groot hoofdkantoor in de Zuid-Hollandse hoofdstad Den Haag waar alle ontwerpers samen komen om elk seizoen weer een prachtige collectie op de markt te brengen. De productie van de schoenen vindt echter niet meer plaats in Nederland. De productie van de schoenen is verspreid over vijf fabrieken in het Noorden van Portugal. Rehab onderhoudt echter nauw contact met deze fabrieken om zo het productieproces te controleren en de kwaliteit van de schoenen te waarborgen.

Het Nederlandse merk heeft een enorm brede collectie schoenen, voor zowel dames als heren. De nadruk ligt echter nog steeds op de herencollectie. De herencollectie is ook de grootste en de breedste collectie. Van klassieke veterschoenen tot stoere boots en van zomerse sandalen tot opvallende sneakers, Rehab heeft het allemaal. Rehab is misschien wel een echt mannenmerk te noemen, ondanks de mooie collectie damesschoenen.  Het merk creëert schoenen die anderen inspireert en hebben hun eigen handtekening. Ben jij niet bang om je eigen identiteit te laten zien en hou je enorm van mode en kwaliteitsproducten? Dan is Rehab helemaal het merk voor jou, of je nu man of vrouw bent!

Rehab herenschoenen

Creatief zijn en je droom werkelijkheid zien worden was altijd de grootste droom van de oprichter van het Nederlandse schoenenmerk. Jaco Flach heeft zijn dromen werkelijkheid zien worden met Rehab. Wat altijd hoog in het vaandel stond bij Rehab was het nauwe samenwerken met elke werknemer die betrokken is bij het ontwerp en productieproces van een schoen. Een schoen ontwikkelen is niet makkelijk, al helemaal niet wanneer dat 30 verschillende modellen zijn per seizoen. Rehab kiest ook niet voor de makkelijke weg, want per collectie maakt het merk gebruik van meer dan 50 materialen! Het is dus belangrijk om het productieproces goed in de gaten te houden zodat Rehab altijd de kwaliteit van elke individuele schoen kan waarborgen.

Bij elke nieuwe collectie die het merk uitbrengt zijn deze factoren weer even belangrijk. De herenschoenen van Rehab zijn uniek van soort door deze factoren. Zo shop je in de collectie bijvoorbeeld een mooie basic nette veterschoen, maar voor de waaghalzen die niet bang zijn om de aandacht op hun schoenen te laten vallen is er ook een model gemaakt van leer met krokodillen print.

Rehab sneakers

Rehab werkt alleen samen met Europese leveranciers, waardoor de transportatie chain van het mark kort blijft. Ook staat duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel bij het schoenenmerk. Elk materiaal wat gebruikt wordt is zo duurzaam mogelijk en het merk maakt voornamelijk gebruik van leer dat zonder chemicaliën gekleurd is.  Deze technieken worden ook doorgevoerd in elke Rehab sneaker die op de markt komt. Rehab sneakers zijn uniek in zijn soort, omdat ze vaak ook een formele look hebben wanneer je ze op de juiste manier combineert. In de sneakercollectie zie je veel felle kleur combinaties, unieke patronen en de mooiste materialen. Net zoals in de veterschoenen collectie zie je in de sneakercollectie veel croco printjes of colour blocking terug. Naast deze opmerkelijke sneakers hebben ze ook meer basic sneakers, die je makkelijk kan combineren onder elke outfit. Welke sneaker is jouw favoriet?

Rehab riem

Het Nederlandse merk maakt brengt niet alleen de mooiste schoenen op de markt, het merk heeft inmiddels ook een flinke collectie accessoires. Mutsen, armbanden, sokken, je vindt het allemaal bij Rehab. De grootste speler in de accessoires van Rehab zijn de riemen. Het merk heeft werkelijk waar een prachtige collectie  riemen die perfect te matchen zijn met de schoenen van Rehab. Elke schoen heeft een bijpassende riem, om zo jouw outfit helemaal af te maken! Sla nooit meer een fashion blunder met de handige matchende items van Rehab.

Rehab schoenen dames

Rehab blijft zichzelf elk jaar weer ontwikkelen en experimenteert veel met nieuwe collecties. Het huidige hoofdkantoor zit in Den Haag, waar alle ontwerpers samen komen om nieuwe collecties te ontwikkelen. De productie vond de eerste jaren plaats in Nederland maar tegenwoordig worden de schoenen geproduceerd in maar liefst vijf fabrieken in Portugal. Rehab heeft nauw contact met deze fabrieken om er zo zeker van te zijn dat het productieproces goed verloopt en elke schoen perfect is.

De collectie damesschoenen van het schoenenmerk wordt steeds groter en elk seizoen weer komen er prachtige nieuwe modellen bij. Sandalen, sneakers en mooie espadrilles: je vindt het bij Rehab. Komend seizoen zie je veel modellen met felle kleuren, glitters en unieke printjes. Sommige printjes worden zelfs door middel van een laser op de schoen gedrukt, hoe gaaf is dat! Rehab maakt gebruik van de allernieuwste technieken en de beste materialen waardoor jouw schoen niet alleen mooi is, maar ook nog eens heerlijk comfortabel.