Retourneren

 

Mijn artikel retourneren

Onbeschadigde en ongedragen artikelen voorzien van de originele labels, kun je na aanmelding op Mijn account retourneren. De kosten van de retour zending zijn te allen tijde voor eigen rekening.

Als je een beschadigd artikel ontvangen hebt of wanneer dit beschadigd is geraakt tijdens de verzending, dan kan je dit melden in Mijn account. De wettelijke voorwaarden voor beschadigde retouren zullen hierbij van kracht zijn.

LET OP: Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat To Be Dressed niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een Track & Trace code en bewaar deze goed.
 

De werkwijze van retourneren

Mocht je na ontvangst niet tevreden zijn over het artikel, dan kun je het artikel altijd binnen 14 kalenderdagen aanmelden in je persoonlijke To Be Dressed account en retourneren naar de desbetreffende leverancier. Om je artikel te retourneren volg je de volgende stappen:

Stap 1: Klik rechtsbovenin de website op ‘Mijn account’ en log in met je e-mailadres en wachtwoord welke je hebt aangemaakt tijdens het bestellen

Stap 2: Klik links in het overzicht op ‘Mijn retouren’ 

Stap 3: Klik op de oranje button ‘Ik wil een artikel retourneren’ rechtsboven in het scherm
LET OP: Zonder deze aanvraag wordt je retourzending niet verwerkt en blijft de betalingsverplichting bestaan.

Stap 4: Selecteer nu het order- en subordernummer van het artikel wat je wilt retourneren en klik op de button 'versturen'

Stap 5: Je krijgt vervolgens de adresgegevens van de desbetreffende winkelier te zien in een rood kader.
LET OP: Verpak je bestelling bij voorkeur in de originele To Be Dressed doos of verzendzak waarin je je bestelling ontvangen hebt en stuur het pakket direct op naar de desbetreffende leverancier.

Stap 6: Zorg voor voldoende frankering van je pakket en bewaar het verzendbewijs van je retour. Middels de Track & Trace code kun je het pakket herleiden bij eventuele problemen.

Stap 7: Na ontvangst van je pakket zal de desbetreffende leverancier het pakket controleren en deze accorderen en/of afwijzen. Zodra de leverancier jouw retour heeft geaccordeerd zal To Be Dressed het bedrag naar je terugstorten binnen 10 werkdagen. Daarbij krijg je tevens een persoonlijke kortingscode ter waarde van € 5,- ter compensatie voor een eventuele volgende aankoop.

 

Dit heb ik nodig om mijn artikel te retourneren

Om een artikel te retourneren heb je nodig:

 • Stevig verpakkingsmateriaal. Schoenen dienen te worden geretourneerd in de onbeschadigde originele schoenendoos. LET OP: Doe dus altijd een extra verpakkingslaag om de schoenendoos.
 • Retouradres: dit adres wordt getoond nadat je het artikel via de retourbutton retour hebt gemeld. LET OP: Dit adres is alleen zichtbaar na het retour melden. Schrijf het adres daarom ook meteen op! 
   

Mijn artikel dat ik wil retourneren past niet door de brievenbus

Wanneer je het artikel retour stuurt vanuit Nederland en deze past niet door de brievenbus, dan kan je het pakket afgeven bij een agentschap van PostNL. Deze pakketten voorziet PostNL van een Track & Trace code. Met deze code is het mogelijk om het verzendtraject van het pakket te volgen via de website van PostNL. Vraag bij het postagentschap daarom altijd om de Track & Trace code of de barcode. Op deze manier kan je zien wanneer het pakket op de plaats van bestemming is aangekomen.
 

De voorwaarden om mijn artikel te retourneren

Aan de volgende voorwaarden dient een artikel te voldoen om het te retourneren:

 • Het artikel moet binnen 14 kalenderdagen retour gemeld worden via ‘Mijn account’. Meer informatie hierover vind je bij De werkwijze van retourneren.
 • Je kunt een artikel retour sturen binnen 14 kalenderdagen. Het adres van de leverancier wordt weergegeven na het aanmelden van je retour in je account. De termijn gaat in op de dag na ontvangst van je bestelling.
 • Het artikel wordt alleen retour geaccepteerd als het in de originele en onbeschadigde staat en verpakking wordt teruggestuurd. Daarom adviseren wij je om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
 • De factuur die je hebt ontvangen bij je bestelling dient meegestuurd te worden in de verpakking.
 • LET OP: To Be Dressed biedt artikelen aan van meerdere leveranciers. Indien je meerdere artikelen besteld kan het zijn dat je deze op verschillende momenten ontvangt. Indien je artikelen bestelt die afkomstig zijn van meerdere leveranciers, wordt dit duidelijk weergegeven bij moment van bestellen en in je winkeltal. Zorg ervoor dat je altijd het juiste artikel terugstuurt naar de juiste leverancier.
   

Mijn artikel dat ik retour wil sturen voldoet niet aan de voorwaarden

Wanneer je een artikel buiten de gestelde voorwaarden terugstuurt, dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen. Neem in geval van twijfel contact op met onze klantenservice op 085-040 60 53 of via klantenservice@to-be-dressed.nl.
 

De verwerkingsduur van een retour gezonden artikel

Als je je artikel wilt retourneren, dan volg je de stappen zoals deze beschreven zijn bij de werkwijze van retourneren. Als je deze stappen hebt doorlopen, staat er achter het artikel in je account ‘in behandeling’. Nadat je het artikel hebt opgestuurd en de verkoper het artikel in goede orde heeft ontvangen, verandert de status van het artikel naar ‘geaccepteerd’. Houdt er rekening mee dat dit enkele werkdagen kan duren. Pas als de status ‘geaccepteerd’ is bevestigd, wordt het betaalde bedrag zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 10 werkdagen) teruggestort middels de betaalwijze waarmee je de bestelling hebt geplaatst.
 

Zo weet ik dat mijn retour gezonden pakket goed ontvangen is

Zodra je retourzending is verwerkt, ontvang je een e-mail ter bevestiging met het onderwerp:

Retour verwerkt en akkoord bevonden door winkelier / Retour verwerkt en niet akkoord bevonden door winkelier.


Ik heb elf dagen geleden een artikel retour gestuurd, maar ik heb nog geen bericht gehad dat de retour goed verwerkt is ...

Neem in dit geval contact op met onze klantenservice op 085-040 60 53 of via klantenservice@to-be-dressed.nl. Bij de voorwaarden om mijn artikel te retourneren kan je nakijken of je aan alle voorwaarden voldoet. Kijk ook naar de Track & Trace code op je verzendbewijs of je zending is aangekomen bij de betreffende leverancier. Meld dit ook aan onze klantenservice.
 

Ik ontvang automatisch mijn geld terug nadat ik mijn artikel retour gezonden heb

Na bevestiging van ontvangst van het retour gezonden artikel, zal het betaalde bedrag (inclusief eventueel gemaakte verzend -en betaalkosten), altijd uiterlijk binnen 10 werkdagen teruggestort worden middels de betaalwijze waarmee je de bestelling hebt gedaan.
 

Mijn artikel ruilen

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om een artikel te ruilen voor een vervangend artikel. Je kan te allen tijde je bestelling binnen 14 kalenderdagen retourneren onder bovengenoemde voorwaarden, vervolgens het gewenste artikel op beschikbaarheid checken en opnieuw bestellen op de website van To Be Dressed.