Santoni

Kwaliteit, passie voor details, traditie en innovatie zijn de belangrijkste kenmerken voor het prachtige schoenenmerk Santoni. De schoenen van Santoni staan voor luxe, design en perfectie! Het bedrijf is opgericht in 1975 in Italië door Andrea Santoni die een visie nastreefde om het culturele erfgoed van vakmanschap en de Italiaanse perfectie te verfijnen. Inmiddels ruim 40 jaar later, is het bedrijf overgenomen door zijn zoon Giuseppe en kunnen we wel zeggen dat met meer dan 450 personeelsleden het merk Santoni wereldwijd bekend is om zijn prachtige schoenen. De ontwerpers weten vakmanschap te combineren met creativiteit en stijl voor de best denkbare lederen schoenen. Het maken van het schoeisel wordt dan ook alleen op ambachtelijke wijze gedaan, van begin tot eind. Het maken van een schoen duurt gemiddeld zo'n 20 dagen. Kortom een Santoni schoen is een unieke, comfortabele schoen met een hoogwaardige kwaliteit!

Traditie en innovatie zijn de pijlers waarop Santoni zijn succes heeft gebouwd. Dit dankzij de perfecte combinatie van traditionele productietechnieken. Santoni kan namelijk een schoen volledig op maat maken en ontwikkelt nog altijd nieuwe technieken. Sommige van deze oude technieken maar ook de nieuwe zijn een erfenis die bewaakt wordt door de meesters van het vak. Sommige van deze meesters werken al sinds 1975 in het bedrijf en waren dan ook getuige van de ommekeer van Santoni. Waar het eerst begon in een plaatselijke werkplaats is uitgegroeid tot een hoogwaardig merk met passie voor extreme kwaliteit en schoonheid. Deze kernwaarden hebben geleid tot diverse samenwerkingen met merken die de zelfde visie hebben als Santoni. Hier door zijn er twee exclusieve lijnen gecreëerd met Mercedes AMG en IWC Schaffausen. Naast de samenwerking met diverse topmerken, heeft Santoni ook een mannen, vrouwen, kinder en accessoires collectie. Binnen deze collecties vallen sneakers voor informele gelegenheden maar ook geklede schoenen voor formele gelegenheden. De schoenen uit de Santoni collectie zijn verkrijgbaar in speciaal geselecteerde boetieks over de hele wereld en in flagship stores.

Santoni schoenen

Santoni schoenen zijn de perfecte basis voor elke outfit, want we weten allemaal hoe belangrijk een stijlvolle outfit is. Vaak worden schoenen slechts gezien als één van die elementen waar we niet al te veel aandacht aan hoeven te besteden. Daar is Santoni het absoluut niet mee eens en zij bewijzen dan ook dat een schoen met klasse precies is waar elke modebewuste man, vrouw of kind behoefte aan heeft. Het merk weet ruimschoots te voldoen aan de vereisten van een klassieke en stijlvolle schoen met het Biagino model. Bij het Biagino model staat de overgang in kleur centraal. De schoen start namelijk op de neus in het donkerbruin en deze kleur loopt over in een iets lichtere tint. Verder heeft dit model een oranje afwerking aan de binnenkant van de schoen en een donkere kleurige hak. De Santoni Concetto maakt net als het Biagino model gebruik van die subtiele, maar belangrijke kleurovergang. De rug van de schoen is egaal, hier door heeft de zchoen een gelakte uitstraling die het leder tot zijn recht doet komen. Naast deze twee top modellen heeft het schoenenmerk een uitgebried aanbod van het Italiaanse merk. Eén ding is zeker: met een Santoni schoen aan jouw voet is jouw uitstraling op elke gelegenheid meer dan af.

Santoni sneakers

Zeg je Santoni, dan zeg je klasse. Santoni slaagt er keer op keer weer in om door zijn unieke combinatie van Italiaanse stijl, passie en creativiteit de sneakers en schoenen te maken die de ziel en passie van de maker laten zien. Santoni sneakers zijn eenvoudigweg het toppunt van vakmanschap. Na een langdurig proces waarbij met zorg geselecteerde leer een prachtig paar sneakers is gemaakt, worden deze met de hand op kleur gebracht met verfstoffen die origineel en alleen voor het merk Santoni worden samengesteld. Met een paar sportieve Santoni sneakers kun je alle kanten op. Je draagt ze net zo gemakkelijk in een vlotte casual kledingstijl, als onder een stijlvolle pantalon.

Verder gaat het merk ook milieuvriendelijk te werk. Het leer wat gebruikt wordt is bijvoorbeeld uitsluitend met plantaardige kleurstoffen geverfd en de ledervellen worden handmatig gesneden. Het gebruik van de fijnste leersoorten, zelfs in de niet zichtbare tussenzolen en de selectie van de beste materialen staan garant voor jarenlang comfort en loopplezier. Als een exemplaar klaar is, wordt het eerst op kwaliteit getest. Deze passie voor het vak en de attentie voor de kleinste details zie en voel je wanneer je een paar Santoni schoenen of sneakers aan je voeten hebt. Pure luxe! Of te wel de Rolls Royce onder de schoenen en zeer goed te combineren met de bijpassende riemen van het pracht merk Santoni.