Secrid

Secrid is een portemonneemerk uit Nederland dat verschillende cardprotectors maakt en ontwerpt. De cardprotector is gelanceerd in 2009, maar de Secrid-reis begon meer dan een decennium eerder. In de jaren 90 had Secrid hun eigen ontwerpbureau genaamd Spirid. Het merk merkte destijds dat de inhoud van de broekzakken aan het veranderen waren. De elektronische betaalsystemen kwamen in Nederland. In 1997 maakten het contant geld plaats voor de betaalkaarten en op dit moment ontstond dan ook meteen de eerste portemonnee van Secrid: de Secrid bodycard. Er kwamen ontwerpklussen voor klanten als ING, Maxi Cosi en Quooker, maar het merk bleef altijd in het achterhoofd. Er kwamen wederom veranderingen in de broekzakken van de Nederlanders. De wereld kwam binnen handbereik dankzij de komst van smartphones en persoonlijke documenten krompen tot creditcardformaat. Men droeg minder met zich mee, maar wat ze bij zich hadden, was waardevoller dan ooit.

In 2008 trof de financiële crisis Europa. Ook Secrid merkte dit, en ze kregen geen opdrachten meer van de aangesloten klanten. Omdat Secrid al 25 jaar ervaring op zak had, voelden ze dat dit het moment was om hun droom te volgen. Hun droom was dan ook om hun eigen merk op te bouwen met visie om mensen anders te doen kijken naar de inhoud van hun broekzak. Vanaf dit moment veranderde Secrid van bij- naar hoofdzaak en ontstond het zelfstandige merk.

Op de dag van vandaag heeft Secrid al verschillende prijzen op zak. Zo hebben ze in 2010 de Red Dot Design Award gewonnen en twee jaar later wonnen ze met de mini wallet de European Aluminium Award. Secrid heeft een jong team dat vol met potentie zit, wie weet gaat dit in de toekomst voor nog veel meer verschillende prijzen zorgen!

Secrid mini wallet

Voor men die nog niet precies weet wat Secrid portemonnees nou precies zijn; Secrid portemonnees zijn handige, compacte kaarthouders waar, in sommige modellen, ook bankbiljetten en muntgeld in kan. De kaartjes in de portemonnees worden eruit gehaald door middel van een handig knopje aan de onderkant van de portemonnee. Hier druk je op en vervolgens komen de pasjes in een aflopende rij omhoog. Hierdoor is het makkelijk om de kaartjes te pakken en hoeft men dus niet meer te staan friemelen om pasjes uit een portemonnee te krijgen. Dit scheelt tijd en is natuurlijk super handig! De wallet collectie van Secrid wordt gesloten met een drukknoopje, waardoor de portemonnee goed dicht blijft zitten en het briefgeld of muntgeld niet zomaar uit de wallet valt.

In de collectie van Secrid zitten verschillende soorten modellen. Er is de normale cardprotector, hierin kunnen alleen maar kaartjes. Hierna komt de cardslide, in dit model kunnen kaarten, bankbiljetten, visitekaartjes, bonnetjes, munten en andere kleine persoonlijke spullen. Allebei deze modellen zijn van aluminium gemaakt en hebben een zilveren kleur. Hierna komt de bekende mini wallet. De Secrid mini wallet is een portemonnee waar kaarten, bankbiljetten, visitekaartjes en bonnetjes in kunnen. Deze portemonnee wordt gesierd door mooi en soepel leder, waardoor het model een klassieke en chique uitstraling krijgt. Vervolgens is er ook nog de slim wallet en de twin wallet. De slim wallet is bijna hetzelfde als de mini wallet, er kunnen in de slim wallet alleen twee kaartjes méér. In de twin wallet kunnen nog meer kaarten, bankbiljetten, visitekaartjes en bonnetjes. Verder verkoopt dit prachtige merk ook nog een zogenaamde ‘’money band’’. Deze band kun je om je Secrid portemonnee doen en hier kan bijvoorbeeld briefgeld of muntgeld achter geklemd worden.

Elk model van dit prachtige merk is gedetailleerd afgewerkt en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het leer waarmee de wallet collectie wordt bedekt is soepel en heeft een robuuste uitstraling. Er is keuze tussen verschillende soorten kleuren en er is ook nog keuze tussen verschillende ledersoorten.

Secrid portemonnee

Op dit moment heeft Secrid meer dan 5.000 geselecteerde winkels wereldwijd waar de prachtige wallets worden verkocht. Ondertussen is het merk uit ons kikkerlandje ook bekend geworden buiten onze grenzen en hier doen ze het ontzettend goed. Secrid is niet alleen maar een portemonnee, maar het is door de jaren heen een begrip geworden. De portemonnees zijn niet meer te missen en elke dag genieten er duizenden mensen van het comfort van deze items. Zoals we van Secrid gewend zijn, houdt het merk de ontwikkelingen goed in de gaten en spelen ze hier goed op in. In de toekomst zal het merk zich dan ook verder ontwikkelen en nog veel meer van zich laten zien!