Shoesme

Kindervoeten groeien enorm snel, daarom is goede ondersteuning van de voeten erg belangrijk. Zeker als je weet dat babyvoetjes grotendeels uit kraakbeen en vet bestaan. Vet zal verdwijnen en kraakbeen wordt omgezet naar botten. Maar dit proces duurt een aantal jaren. Het is dus erg belangrijk om deze kleine voetjes de ruimte en ondersteuning te geven die het nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Maar hoe kies je nou de juiste schoen? Een aantal kinderschoenmerken hebben zich gespecialiseerd in de verschillende groeifases en hier hun collectie op afgestemd. Shoesme is een van die merken. Opgericht in 1999 en uitgegroeid tot een merk wat niet meer weg te denken is in de kinderschoenen branche.

Shoesme kinderschoenen

Welkom in de wereld van Shoesme schoenen. Een wereld van loopcomfort en de perfecte pasvorm door het gebruik van Shoesme leesten, zolen, hoogwaardige materialen en hippe designs. Michiel Slaats dé oprichter van Shoesme ontdekte dat er bij de productie van kinderschoenen niet gekeken werd naar de ontwikkeling van de voeten maar enkel naar de breedte van de kindervoeten. Dit resulteerde in een markt vol kinderschoenen met stugge zolen. Michiel bedacht dat dit anders moest en hij verdiepte zich in de ontwikkeling van de kindervoeten en zo ontstond in 1999 Shoesme. Het eerste kinderschoenen merk dat het ontwerp van baby- en kinderschoenen afstemt op de 'fase' en ontwikkeling van de kindervoet. Een schoen voor een baby die de eerste stapjes zet voorziet in andere behoeften dan een schoen voor een kind dat al zelfstandig loopt, maar nog wel een duwtje in de juiste richting kan gebruiken. Dit heeft Shoesme vertaald naar unieke concepten voor baby's, peuters, kleuters en schoolkinderen. Laten we beginnen bij het begin!

Shoesme Baby-Proof® Smart

De eerste stapjes! Een van de eerste mijlpaal van een baby zijn de eerste stapjes. Daarom heeft Shoesme Baby-Proof® Smart ontwikkeld. Deze eerste stapschoentjes begeleiden de allerkleinste van kruipen naar lopen (fase 1). De babyschoentjes van Shoesme zijn volledig gevoerd met 100% leer en hebben de door Shoesme ontwikkelde flexibele loopzolen (het gepatenteerde Baby-Proof® Noppenzooltje). Deze speciaal door Shoesme ontwikkelde zolen zorgen dat de schoen met de voetjes meebuigen en deze dus alle bewegingsvrijheid krijgen die ze nodig hebben. Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en de bot structuren worden pas in het eerste jaar echt gevormd. Dit maakt baby voetjes zacht en buigzaam en is de vorming en groei gemakkelijk te beïnvloeden. Shoesme zorgt voor een positieve invloed op die groei:

  • De schoentjes hebben naast de flexibele zool ook een verstevigde hiel en schuimlagen op bepaalde drukpunten waardoor kinderen niet hoeven te wennen aan het dragen van schoentjes.
  • De flexibele antislipzolen zijn zelfs veilig getest op de gebruikte kleurstoffen. Dit wil zeggen dat het ongevaarlijk is als kindjes hun voeten/schoenen in hun mond steken.
  • Shoesme Baby-Proof® Smart schoentjes beschermt babyvoetjes tegen vocht en kou, zonder de bewegingsvrijheid of ontwikkeling te belemmeren.
     

De Shoesme Baby-Proof® collectie is verkrijgbaar in de maten 18 tot en met 22.

Shoesme Extreme Flex® Loopschoenen 

De eerste stapjes zijn gezet dus de drang naar het zelfstandig lopen neemt toe. Omdat het lopen in deze fase nog niet vloeiend gaat hebben de kindervoetjes zeker wel extra steun nodig. Voor deze fase (fase2) heeft Shoesme het vervolgconcept Extreme Flex® Loopschoenen ontwikkeld. Deze eerste loopschoenen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een extreem flexibele zool. Deze zool zorgt voor een betere afwikkeling van de voet waardoor kinderen goed leren lopen. Deze unieke zool is het resultaat van een studie die Shoesme heeft uitgevoerd om tot de perfecte loopzool te komen. Het profiel op de zool is zo opgebouwd dat de schoen stevig is bij de hiel en buigt waar deze moet buigen; bij de bal van de voet. Dankzij de gebruikte materialen, waaronder veel rubber, is de door Shoesme ontwikkelde zool flexibel en zorgt deze voor demping, stabiliteit en grip.

De Extreme Flex® eerste loopschoenen zijn een uniek concept van Shoesme en zijn verkrijgbaar in maat 19 t/m 24.

Shoesme RunFlex® Sneakers

RunFlex is het fase 3 concept van Shoesme, bestaande uit hippe, lichtgewicht sneakers met super flexibele zolen. Gebaseerd op het succesvolle Extreme Flex® concept, heeft deze schoenenlijn een wat sportievere uitstraling. Wat de naam al doet vermoeden, zitten de kinderen die deze schoenen dragen in de fase klimmen, klauteren en rennen. De witte RunFlex zool zorgt voor demping en is extra flexibel. De zool buigt waar deze moet buigen; bij de bal van de voet (de Flex zone). RunFlex schoenen zijn volledig leer gevoerd en voorzien van een verstevigde hiel en een uitneembaar voetbed wat handig is om te controleren of de maat nog goed is.

De RunFlex® schoenen zijn een uniek concept van Shoesme en zijn verkrijgbaar in maat 19 t/m 30.

Shoesme Urban

Shoesme Urban is het vervolgconcept van Extreme Flex® en RunFlex® en speciaal ontwikkeld voor kinderen die al echt goed kunnen lopen. De Urban collectie van Shoesme kenmerkt zich doordat het zowel ondersteuning biedt en tegelijkertijd soepel is. Met de Shoesme Urban schoenen worden de voeten goed beschermd en kunnen ze zich tijdens het lopen en rennen ook nog eens goed ontwikkelen. Hoe je weet of je een Urban schoen hebt is makkelijk te checken aan de onderzijde van schoen. De woorden Shoesme Urban vind je namelijk onder de zool terug en zorgen meteen voor een speels en stoer reliëf.

Shoesme Urban is een uniek concept van Shoesme en is verkrijgbaar in de maat 20 t/m 28.