Slippers

De zomermaanden komen langzaamaan weer dichterbij en dat betekent dat de laarzen weer de kast in kunnen en de zomerse schoenen weer tevoorschijn mogen komen. Het liefste schuif je je voeten natuurlijk in een paar luchtige slippers, maar helaas zijn slippers niet altijd even comfortabel en kun je er niet de hele dag lekker op lopen. Veel slippers hebben een dunne zool, niet genoeg ondersteuning en gaan na een tijdje lopen zeer doen aan je voeten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt! Hoe heerlijk is het om op vakantie je favoriete slippers aan te trekken en vervolgens daar je hele vakantie op kunt lopen zonder dat je last krijg van je voeten? Gelukkig is comfort helemaal hot en zijn comfy slippers allang niet meer zo suf en ouderwets als veel mensen denken.

Er zijn tientallen merken die een grote collectie slippers hebben waar niet alleen comfort centraal staat maar ook het uiterlijk van de slipper. Want we moeten natuurlijk eerlijk zijn, een slipper waar je lang op kunt lopen zonder pijn te krijgen is natuurlijk belangrijk, maar een mooie, trendy slipper is minstens zo belangrijk. Je moet immers een mooi paar (of twee 😉) hebben die mooi staan bij jouw zomeroutfit!

Birkenstock slippers

Birkenstock slippers mogen natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken. Al enkele jaren zijn ze in de zomer niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Werkelijk iedereen heeft of heeft een paar Birkenstock slippers gehad. Het merk is al opgericht in 1774 (!) door de Duitser Johann Adam Birkenstock. Tot 2013 was Birkenstock een echt familiebedrijf, het vakmanschap werd generatie op generatie doorgegeven totdat de familie besloot om in 2013 Birkenstock door te laten gaan als concern. De slippers van Birkenstock zijn comfort. Alles in een Birkenstock slipper is zo gemaakt dat je voeten comfortabel in de slipper zitten en je dagen lang rond kunt lopen op de slippers. De zool van een Birkenstock slipper is gemaakt van kurk. De rand bij de tenen is omhoog gebogen zodat de tenen beschermd zijn en bij de hiel is een verdieping aangebracht zodat je voet steviger in de slipper staat. De zool van een slipper van het Duitse merk bestaat uit maar liefst vier lagen. De bovenste laag is suède, de tweede laag van jute, de derde laag is de kurk laag en wordt beschermd door weer een jute laag. Ook maakt Birkenstock gebruik van verschillende breedtematen, zodat een slipper echt past bij jouw voet. Het merk heeft verschillende modellen slippers en brengt elk jaar weer nieuwe collecties op de markt die meelopen met de huidige modetrends.Adidas slippers

De Adidas slipper is weer helemaal terug van weggeweest! De Adilette bestaat al sinds de jaren ’60 en was eigenlijk ontworpen voor de gezondheid en veiligheid van Duitse voetbalspelers. Zij zochten namelijk een ideale slipper of schoen die hen zou beschermen tegen bacteriën in de gezamelijke douches. Al snel werd de Adilette enorm populair en droegen mensen de slippers overal. De Adilette is geliefd en gehaat door velen, je houdt ervan of je haat het. Sommigen vinden het een echte zwembadslipper en anderen dragen hem bij elke outfit die ze maar kunnen verzinnen. Feit is dat de Adilette enorm comfortabel is. Door de dikke zool loopt hij heerlijk en de brede band zorgt ervoor dat de slipper niet van je voet af glijdt. De Adilette is erg licht, waardoor je niet het idee hebt dat je een slipper draagt.

Reef slippers

Het merk Reef maakt de beste slippers voor watersportliefhebbers. Veel surfers willen niet anders dan de slippers van dit Argentijnse merk. Reef is opgericht door twee broertjes die in de jaren 70 naar Californië vertrokken om te surfen. Uiteindelijk kwamen zij op het idee om comfortabele strandslippers te maken voor watersportliefhebbers. In 1984 kwamen de eerste slippers op de markt en momenteel zijn ze populairder dan ooit! De slippers hebben ondersteunende voetbedden en lopen daardoor fantastisch. Daarnaast zet Reef zich ook in voor het milieu en worden alle slippers van gerecycled materiaal en biologisch katoen gemaakt. Leuk feitje: sommige modellen van Reef hebben een bieropener verwerkt in de zool, zodat je na een lange wandeling of een dagje surfen snel kan genieten van een koud biertje!

Havaianas slippers

Dé slipper die je aan je voet moet hebben deze zomer is van het Braziliaanse merk Havaianas. Het merk werd in de jaren 60 opgericht en was al gelijk een groot succes. De zool van een Havaianas slippers is geïnspireerd op de Japanse Zori sandaal. De zool van de slippers hebben ook allemaal een rijstpatroon! De slippers zijn gemaakt van een geheime samenstelling van rubber. De zool is enorm soepel en beweegt helemaal mee met je voet, wat de slipper enorm comfortabel maakt. De naam Havaianas komt van het Amerikaanse Hawaï, waar rijke Brazilianen in de jaren 60 vaak vertoefde. In Brazilië is Havaianas nog altijd een zeer geliefd merk, bijna iedereen loopt op de slippers. Van rijk tot arm, van boer tot aan beroemd model, iedereen houdt van Havaianas!

FitFlop slippers

De naam van dit slipper merk geeft het al een beetje weg, met een slipper van FitFlop aan je voet wordt én blijf je fit! FitFlop is een vrij jong slippermerk, want het is pas opgericht in 2007. In deze korte tijd is het merk uitgegroeid tot een waar succes. De slippers van FitFlop hebben een sportieve look en zijn erg trendy. De slippers zijn enorm comfortabel door een ergonomisch microwobbleboard zool. Deze zool zorgt ervoor dat de druk van je voet verspreidt wordt over de gehele voetzool. Je beenspieren worden versterkt door deze technologie. Daarnaast hebben de slippers een zacht middenstuk, wat zorgt voor een kleine instabiliteit waardoor je je spieren extra moet aanspannen om de afwikkeling van je voet te corrigeren. Hier heb je echter geen last van tijdens het lopen, want hoewel een FitFlop slipper ervoor zorgt dat je extra calorieën verbrand tijdens het lopen, heb je dit totaal niet door!