Sneaker trend 2020: what’s hot en what’s not?

Alweer een jaar voorbij! Het is tijd om vooruit te blikken naar de sneaker trend van 2020. Wat is hot en wat kan eigenlijk niet meer? We helpen je een eindje op weg naar nieuwe sneakers voor het nieuwe jaar met de nieuwste modetrends op sneakergebied.

Trend sneakers algemeen

Trends die we in de kleding zien voor de winter van 2019/2020 , zien we ook bij de nieuwste sneakers terug. 

Luipaard en zebra zijn nog altijd een trend. Deze zie je dus ook terug op je sneakers in 2020. Ook spelen felle, opvallende kleuren een belangrijke rol. En een andere algemene trend voor sneakers is die van de grote, lompe zolen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door YOUR TRUSTED ONLINE STORE (@erre.elle.store) op


Weer een andere trend is juist die van het minimalisme. Simpele sneakers in onopvallende kleuren met normale zolen en veters. Back to basic.

Maar de echte ‘ugly sneakers’ zoals de potsierlijke modellen van Balenciaga, Gucci en Louis Vuitton zijn weer een beetje uit in 2020. Deze merken hebben voor het komende seizoen voor een (iets) subtielere benadering gekozen.

Hieronder bekijken we even apart de sneaker trends voor heren en dames.

Sneaker trend 2020 heren

Specifiek voor mannen zie je in het nieuwe seizoen de trend van de ruige sneakers terugkeren. Sneakers met dikke zolen die waterafstotend zijn en geschikt zijn om lang mee te wandelen, in de stad én in het bos. Niet zo vreemd dat veel sneakers wel op bergschoenen lijken! We noemen deze trend ook wel de outdoor sneakers.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door balenciaga triple s trainer (@triplestrainer) op


Een andere trend die je veel zult zien is de eclectische stijl. Hierbij vind je verschillende patronen, materialen en kleuren door elkaar heen op je sneaker. Doet wel wat denken aan skischoenen en wintersport.

Klassieke sneakers vormen hiernaast ook een aparte trend. Juist de klassieke modellen van All Stars, Vans, New Balance en andere merken sneakers krijgen een opleving, waardoor je prima voor een ‘saai’ model kunt kiezen. Bekijk al onze heren sneakers,

Sneaker trend 2020 dames

Wil je er in 2020 modieus bijlopen met je sneakers? Kies dan als vrouw voor opvallende sneakers. Stoere modellen met dikke zolen, veel accessoires en felle kleuren.

Match je sneakers ook met de rest van je outfit als je trendy voor de dag wilt komen. Heb je een jurkje met luipaardprint aan? Trek er dan je luipaard-sneakers bij aan om er helemaal in stijl bij te lopen.

Lompe ‘dad sneakers’ met hun dikke jaren-negentig-zolen zijn nog altijd hip in het jaar 2020. Voor de afwisseling kun je ook kiezen voor hoge sneakers met veters én klittenband. Bekijk al onze dames sneakers
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocco Miami (@coccomiami) op


Nooit uit de mode: de witte sneaker

Een andere sneaker die je in 2020 prima kunt dragen is de witte sneaker die eigenlijk altijd in de mode is.

Iedere vrouw (en man!) zou eigenlijk minimaal een paar witte sneakers in de kast moeten hebben staan. Als je niet weet wat voor schoenen je aan moet trekken, kun je altijd grijpen naar je witte sneakers. Bekijk al onze witte sneakers.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 5 (@high_5_to_fashion) op


Deze zijn al jaren in de mode en in 2020 zal dat niet anders zijn. Groot voordeel: witte sneakers kun je ook met vrijwel alles combineren. 

En de trends voor kinderschoenen?

Wil je dat jouw kinderen ook helemaal ‘on trend’ voor de dag komen? Veel van de trends voor heren- en damesschoenen zie je ook bij kinderschoenen en kindersneakers voorbijkomen. 

Hippe sneakers voor kinderen hebben dierenprints, grote en opvallende merken, felle kleuren of zijn helemaal eclectisch. Ook de dikke zolen zie je bij de kids terug. Bekijk al onze kindersneakers.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NEWBORN - 5 YEARS (@under5ive_collections) op


Alle trends voor kinderschoenen in de winter van 2019-2020 hebben we in dit artikel voor je op een rij gezet. 

Voor welke sneaker trend in 2020 kies jij?

We zijn benieuwd: voor welke trend ga jij in het nieuwe jaar? Kies je nieuwe sneakers uit die helemaal met de nieuwste trend meegaan? Of hou je het liever basic met schoenen die altijd in de mode zijn?