Spijkerblouse

Denim is een van de meest gedragen mode items die er zijn. De stof wordt voor van alles gebruikt en is tegenwoordig niet alleen meer voor jeans, maar is ook ontzettend hip voor een mooie blouse, jurk of top. Ze zeggen altijd wel dat spijker overal bij past, maar is dat ook echt zo? Toch blijft het vaak moeilijk om te zien of iets nu wel of niet kan. Dit is vaak al helemaal lastig bij een mooie denim blouse of top. Hoe combineer je dit nu op een stijlvolle manier? Of juist heel casual? En is denim op denim nog nou fout of juist hip? Hieronder krijg je eindelijk antwoord op al je denimvragen!

Hieronder kijken we voornamelijk naar de spijkerblouses. Dit prachtige item is al vele jaren in de mode, maar toch blijft dit kledingstuk altijd lastig om te combineren. 

Denim

Maar wat is denim nou precies en wat houdt het nou in? Denim is ook wel bekend onder de Nederlanders als spijkerstof. Spijkerstof is een sterke stof, die voor een lange tijd mooi blijft. De naam denim is een afkorting van de Franse serge de Nîmes. Nîmes is een Zuid-Franse stad waar deze stof voor het eerst werd gemaakt en gebruikt door de familie André. Waar iedereen spijkerstof het meeste van kent zijn natuurlijk de oude vertrouwde spijkerbroeken, ook wel bluejeans genoemd.

De spijkerbroeken/jeanskleding zijn begonnen door de Amerikanen Levi Strauss en Jacob Davis, bekend van het prachtige merk Levi’s. Naarmate de mode verder ging werd spijkerstof interessanter. Men kwam erachter dat spijkerstof veel kan hebben en niet zomaar stuk gaat. Dit was een ideale uitvinding voor de vroegere werkliederen. Deze konden met denimitems langer door en hoefden niet elke keer nieuwe kleding te kopen. Ook kwam denim in de mode, naarmate de jaren kwamen er steeds meer jeansitems bij. Dit werden bijvoorbeeld; jassen, rokken, shorts, jurken, blouses of overalls. Op de dag van vandaag zie je overal in de straten denim items en is het een musthave in de kledingkast van zowel man als vrouw.

Denim blouse

Wat veel mensen lastig vinden met het stijlen van een mooie spijkerblouse is onder andere; hoe kan ik hem dragen, wanneer kan ik hem dragen, waarop kan ik hem dragen etc. Vaak is het zo, dat als je niet goed weet hoe je een item moet stijlen, je hem in de kast laat liggen. Dit is natuurlijk ontzettend zonde van het mooie item! Ondertussen zijn wij van To Be Dressed erachter hoe je de spijkerblouse mooi kan combineren. Hij is dan ook niet meer weg te denken uit veel van onze garderobes en zul je zien dat als je weet hoe je dit item combineert, je hem nooit meer uit wilt doen! Natuurlijk begrijpen we dat het nog steeds lastig is en daarom geven we met alle plezier een aantal tips weg!

 1. Spijkerleer
  Kies een mooie spijkerblouse uit (oversized of nauwsluitend, maar net wat jij het fijnste vind zitten) en draag deze op een stoere gecoate of echte leren broek. Dit is ontzettend stoer en casual. Vind je het wat te stoer ogen? Draag er een mooi paar hakken onder om de look wat vrouwelijker te maken!
   
 2. Denim on Denim
  Veel mensen denken dat het nog steeds niet kan, maar denim on denim is helemaal hot. Kies bijvoorbeeld een mooie denimrok en draag er een stoere denim blouse onder. Je kunt er leuke sneakers onder dragen, maar als je dat toch te stoer vind, geldt net zoals hierboven; draag er mooie hakken onder om de look wat vrouwelijker te maken.
   
 3. Printje erbij
  Mooi voor in de zomer en lente maanden is om een mooie denimblouse te dragen op een bijvoorbeeld een mooie panterprint broek of bloemetjes rok. Door de print wordt je outfit wat vrolijker en gewaagder!
   
 4. Lekker open
  Als je niet van een blouse dragen houdt, maar een denimblouse wel ontzettend mooi vind, kun je er voor kiezen om de blouse open te dragen. Dit is ideaal voor een casual look, je doet een mooi wit T-shirt onder de blouse en je kunt er een stoere broek of rok onder dragen. Casual en een mooie everyday look.
   
 5. In de knoop
  Voor een twist aan je outfit te geven kun je eens proberen om je blouse open te laten en hem op te knopen. Dit tailleert en geeft je meer figuur. Ook ziet dit er speels uit en is het ideaal dus voor een casual outfit!

G-star

G-star is een van de bekendste denim merken van Nederland. Het merk is dan ook van eigen bodem en staat al jarenlang bekend als hét spijkermerk van Nederland. G-star is in 1989 opgericht in Amsterdam door Jos van Tilburg en het merk is uitgegroeid tot een wereldmerk dat ontzettend veel connecties heeft met bekende zangers en zangeressen. Ondertussen is ook G-star raw ontstaan en is dit een begrip dat niet meer te missen is in de modewereld. De grootste doorbraak voor G-star kwam toen ze een samenwerking aangingen met Pharell Williams. Hij bracht een prachtige collectie uit die heel anders was dan wat we van G-star gewend waren, maar de collectie scoorde goed! Voor mooie spijkerblouses en andere jeanskleding kun je dus terecht bij dit fantastische merk. Hier kun je simpelweg je hele jeanscollectie scoren. De items die G-star maakt zijn soms heel basic, maar kunnen ook heel apart zijn en met mooie details. Voor iedereen zit er wel wat tussen in deze ruime collectie!