T-shirts

Niets zo makkelijk en eenvoudig als een T-shirt. Na de spijkerbroek is het T-shirt ook het meest gedragen kledingstuk ter wereld. De geschiedenis van het T-shirt loopt ver terug, maar het is nog helemaal niet zo lang geleden dat het kledingstuk ook echt als mode item werd gezien. Hier lees je alles over het ontstaan van het T-shirt zoals we hem nu kennen én bij welke merken je de meest trendy T-shirts kunt vinden!

T-shirt

Het T-shirt zoals wij hem nu kennen is ontstaan in de Verenigde Staten van Amerika, in de tijd van de Spaans – Amerikaanse oorlog. De mariniers van de Amerikaanse marine droegen T-shirts als onderkleding. De T-shirts in die tijd hadden al de klassieke ronde mouwen en ronde halzen, precies zoals het T-shirt van nu. Al snel voerde het gehele Amerikaanse leger T-shirts in als standaard attribuut in het soldatenpakket. Het T-shirt werd alleen als ondermode gedragen en het was tot de jaren 50 echt not done om een T-shirt als normale kleding te dragen.  Marlon Brando en James Dean braken deze regel echter en lieten hun rebelse kant zien door een T-shirt als normaal shirt te dragen. Al snel volgden veel rebels tieners, die zich wilden afzetten van de maatschappij.

In de jaren 60 werd het pas sociaal geaccepteerd om een T-shirt als normale bovenkleding te dragen. Al snel was het T-shirt het favoriete kledingstuk. Muziekgroepen bedrukten hun logo’s op T-shirts en deze T-shirts gingen als zoete broodjes over de toonbank. Tot de dag van vandaag worden T-shirts met veel liefde gedragen en zijn T-shirts allang geen teken meer van rebelse jeugd.

Levis shirt

Levi’s is vast geen onbekend merk voor je. Dit bekende kledingmerk is opgericht in San Francisco in 1853 door de Duits-Joodse Oskar Levi Strauss. In eerste instantie was Levi’s uitsluitend een spijkerbroekenmerk. Levi Strauss had nooit durven dromen dat zijn spijkerbroek één van de meest populaire kledingstukken ter wereld werd. In 1954 bracht het merk Levi’s voor het eerst een casual lijn uit. Deze lijn werd de family-lijn genoemd en was zeer omstreden, omdat het merk spijkerbroeken én shirts op de markt bracht als vrijetijdskleding. Deze keuze bleek echter de beste keuze die het merk ooit had kunnen maken, want sinds de jaren ’50 is Levi’s een van de grootste kledingmerken ter wereld.

Ook anno 2018 is Levi’s nog steeds erg populair. Vooral de simpele T-shirts van Levi’s vallen in de smaak bij fashionista’s en modeliefhebbers. Deze T-shirts zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren, maar vooral wit, zwart en grijs zijn favoriet. Op de T-shirts is groot het bekende Levi’s logo afgebeeld, zodat iedereen kan zien dat je fan bent van het merk. Ben jij ook op zoek naar een Levi’s shirt? Bekijk dan snel alle items in onze Levi’s outlet, de kortingen kunnen oplopen tot wel -80%!Dsquared shirt

Dsquared2 is een modebedrijf uit Canada, opgericht door de tweeling Dan en Dean Caten. Dsquared2 is opgericht in 1994 en werd pas echt bekend nadat verschillende artiesten gespot werden in de creaties van het Canadese duo. Net als Levi’s is Dsquared2 vooral bekend om zijn jeans. Toch laat het merk ook een diepe indruk achter met zijn collectie T-shirts. Shirts van Dsquared2 zijn vooral te herkennen aan de grote logo opdrukken en drukke printjes. Dsquared2 is echt een merk voor modeliefhebbers die ervan houden om een trend te zetten en niet bang zijn om op te vallen met hun kleding. Ben jij benieuwd naar ons aanbod Dsquared shirts en jeans? Neem dan snel een kijkje in onze Dsquared2 outlet!

Kenzo shirt

Het Japanse merk Kenzo werd opgericht door de  in 1939 door Kenzo Takada. Kenzo staat bekend om zijn vrolijke, gekleurde shirts waar het hoofd van een tijger op staat afgebeeld. Het succes van de shirts is ontstaan uit de succesvolle sweatshirt collectie. Het had echter weinig gescheeld of er zou nooit een sweater collectie komen, want toen de ontwerpers het aan Kenzo voorstelden, zei hij dat Kenzo nooit, maar dan ook nooit sweaters zou maken. Hij kwam er echter op terug en zag hoe de sweatercollectie immens populair werd. Over de hele wereld werden celebrities gespot met Kenzo truien, waardoor er al snel een ware run kwam op de truien. Al snel volgden shirts met daarop een dezelfde tijgerkop afgebeeld en ook deze shirts evenaarden het succes van de truien.

Shirt bedrukken

Toen shirts eenmaal in de mode waren, werden er al shirts bedrukt met allerlei teksten. In de jaren 60 werden bandshirts erg populair en nog steeds zie je veel bandshirts in het modebeeld. Deze shirts zijn natuurlijk de ideale manier om te laten zien waar je fan van bent, of waar je voor staat. Daarnaast worden deze shirts ook veel gebruikt in de sportwereld, waar vaak sponsor teksten op zijn afgedrukt of om duidelijk te maken voor welk team je speelt. Het T-shirt is in ruim 70 jaar uitgegroeid tot een kledingstuk voor elke gelegenheid en wordt gedragen door iedereen!