Teva

Het prachtige merk Teva is in 1984 ontstaan door een doodgewone Grand Canyon-gids. Hij ontdekte dat er in iedereen een avontuurlijke ziel verscholen zit, maar dat er iets was wat hen tegenhield. Hij kwam erachter dat een goede schoen om op te lopen, ontbrak en pakte dit meteen aan. De Teva sandaal begon als een oude slipper met een oud Velcro horlogebandje eraan vastgemaakt. Het merk groeide al snel uit tot een waardig schoenenmerk dat vele heeft geholpen door bergen en bossen.Teva staat voor een spontane mentaliteit en alles wat ze doen staat in het teken van deze avontuurlijke instelling. Teva weet namelijk dat de spontante moment de momenten zijn waar we de beste herinneringen aan overhouden. Deze instelling is dan ook alles waar Teva zich op richt. De schoenen van Teva moeten zorgen voor een fijne tijd, die je niet snel zal vergeten. Hoe mooi is het om bij de herinnering aan die ene grote tocht, de bedenken dat je je Teva sandalen aan had. Op deze manier ontdek je samen met het gave merk Teva de hele wereld!

Teva schoenen

Teva is eigenlijk bekend van hun sandalen, maar ze ontwerpen ook normale, dichte schoenen. Net zoals de sandalen van Teva zijn ook deze schoenen weer geïnspireerd op een actieve outdoor levensstijl en hebben daardoor ook een stevige hiel, fijne zool en zacht binnen voetbed. De schoenen zijn er in verschillende modellen te vinden; sneakers, bergschoenen, klompen, laarzen of zelfs schoenen in de stijl van de bekende Clarks. Door de speciale technieken en stoffen zijn de schoenen perfect voor lange wandelingen, bergbeklimmen of hiken. Er wordt gekeken naar de zool van de schoenen, er is namelijk voor elke ondergrond een ander soort zool. Dit zorgt ervoor dat je met je Teva schoenen altijd evenveel grip hebt op welke ondergrond dan ook. De dichte schoenen van Teva zijn water en winddicht, zodat je geen rekening hoeft te houden met plassen of de weersomstandigheden.

Teva doet over het algemeen vaak aan samenwerkingen met bekende personen en merken, hiermee brengen ze dan verschillende ontwerpen en modellen uit in de stijl van de persoon/het merk in kwestie. Dit zorgt voor veel hippe en verschillende sandalen. Met deze samenwerkingen krijgt Teva ook wat meer aandacht van jongeren tussen de 18 en de 30 jaar. Teva richt zich namelijk vooral op mannen en vrouwen tussen de 30 en de 60 jaar, en jongere kinderen. Jongeren vinden namelijk stijl en uiterlijk belangrijk en geven wat minder om comfort. Op het moment dat Teva dit allebei kan combineren met elkaar, is het natuurlijk helemaal fantastisch!

Teva slippers

De sandalen van Teva zijn natuurlijk ontzettend bekend en gewild, maar Teva maakt ook prachtige slippers. Ook bij de slippers wordt er gekeken naar het comfort en er wordt voor gezorgd dat de slippers voor iedereen fijn zijn om te dragen. De voetbedden van de slippers zijn natuurlijk minder stevig dan die van de sandalen, dit is ook logisch, want een slipper heeft helemaal niet veel steun. Toch doet Teva er alles aan om de slippers zo stevig en sterk mogelijk te maken. Dit zodat de mensen die niet van sandalen houden, ook lange afstanden op hun slippers kunnen afleggen. De slippers van Teva zien er stijlvol en strak uit en worden gemaakt van zacht en soepel leer. Je kunt dus met je mooie Teva slippers een heel stuk gaan hiken in de bergen, maar je kunt er ook mee naar een zomers tuinfeest!

Teva sandalen

Dan komen we nu bij de schoen waarmee Teva zijn naam heeft verdiend en waarmee ze ook hun plekje hebben veroverd in de outdoor schoenen branche; de sandaal. De sandalen van Teva zijn er voor mannen, vrouwen en zelfs voor kinderen. De sandalen zijn er in verschillende modellen, denk hierbij aan modellen met een hoge zool, lage zool, teenslipper-effect, normale slipper, zachter voetbed, harder voetbed etc. Teva begon natuurlijk met schoenen die alleen maar comfortabel waren, hoe ze eruit zagen maakte niet zoveel uit. Op de dag van vandaag maakt Teva ook sandalen voor nettere gelegenheden, voor in het dagelijks leven. Bij de vrouwen sandalen zijn er modellen met leer en een vrouwelijke en stijlvolle sleehak. Bij de mannen zijn er ook sandalen in het helemaal zwart, die er wat netter en stijlvoller uit zien. Tegenwoordig kun je dus gewoon op je sandalen naar een verjaardag, nette gelegenheid of werk.

De sandalen van Teva hebben allemaal een zacht en goed voetbed voor de lange wandelingen die je met de schoenen kan afleggen. Er wordt overal aan gedacht bij de maak van de Teva sandalen; van kussentjes op knellende punten tot de verschillende zolen voor de verschillende omgevingen. Er wordt overal rekening mee gehouden bij het maken van de comfortabele Teva sandalen. Bij de kindersandalen van Teva wordt er goed opgelet dat de voetjes van de kinderen goed worden ondersteund, dit is namelijk belangrijk voor het ontwikkelen van de voeten en de stand van de knieën en benen. De sandaaltjes voor kinderen worden leuk aangekleed, bijvoorbeeld; de meiden schoenen worden met veel roze en glitters en de jongensschoenen zijn met wat donkerdere kleuren en worden wat stoerder vormgegeven.