Tod's

Tod’s is een schoenen merk dat prachtige, hoge kwaliteit schoenen maakt. Het merk is onderdeel van het bedrijf Tod’s S.p.A., ook wel Tod’s Group genoemd. De geschiedenis van het bedrijf en het merk gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw. Filippo Della Valle opende toen een kleine schoenenfabriek in de Marken. Rond 1978 vormde zijn kleinzoon Diego Della Valle het familiebedrijf om naar een industrieel bedrijf dat schoenen maakte. Het bedrijf werd bekend dankzij de Gommino slippers, de Gommino slippers worden ook wel vergeleken met de stijlvolle loafers. De Gommino slippers worden nog altijd geproduceerd door Tod’s. Het merk heeft immers zijn succes te danken aan deze schoen!

In 1980 werden de merken Hogan en Fay toegevoegd aan het bedrijf. Op de dag van vandaag is ook Roger Vivier lid van het bedrijf. Samen werden deze merken Tod’s S.p.A. De merken in Tod’s S.p.A. staan voor luxe en stijl en dit is dan ook goed terug te zien aan zowel kwaliteit als model. De schoenen van Tod’s worden zorgvuldig met de hand gemaakt en alleen het beste leder mag gebruikt worden voor deze schoentjes. Ondertussen is de naam Tod’s uitgegroeid tot een merk dat synoniem staat voor vakmanschap en eindeloze elegantie.

Ondanks dat Tod’s bekend staat om zijn prachtige schoenen, heeft dit merk ook een kleine kledingcollectie. De kledingstukken in de collectie zijn voornamelijk gemaakt van leer, satijn en katoen en zijn uiteraard van hoge kwaliteit. 

Tod’s schoenen

De schoenen van het prachtige merk Tods zijn van ontzettend hoge kwaliteit. Alle items worden met de hand gemaakt door vakmensen. Het leer wordt met zorg uitgekozen en elke schoen wordt met dezelfde zorg behandeld. Zo ontstaan er de prachtige items die we kennen van Tods. Tods heeft verschillende soorten schoenen in hun collectie. Zo zitten er loafers, sandalen, slippers, sneakers, hakken en boots. Tod’s vindt het belangrijk dat er voor iedereen wat te vinden is, de schoenen zijn dan ook voor mannen en vrouwen en veel van de modellen worden op elkaar afgestemd. Zo zit er weinig verschil tussen de heren en damesschoenen en is het bijvoorbeeld super leuk om lekker te matchen met je geliefde!

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van een outfit, maar zijn ook belangrijk voor het comfort en de stand van de voeten, benen en rug. Goede schoenen bieden steun en geven je een rechte, sterke houding. De schoenen van Tods zijn gemaakt van soepel leer, dat zich vormt naar de voet. Zo hoef je niet bang te zijn voor blaren of andere niet comfortabele kwaaltjes. Ook hebben de schoenen een stevig voetbed, waardoor de stand van de voeten goed in balans wordt gehouden.

Tod’s loafers

Loafers zijn stijlvolle instappers die een chique, maar ook casual look hebben. De loafers van Tod’s van, precies zoals we gewend zijn van Tod’s, van hoge kwaliteit en met de hand gemaakt. De loafers van dit prachtige merk zijn minimalistisch maar maken ook een statement. De loafers van Tod’s zorgen ervoor dat je outfit meteen een speciale touch krijgt. Er zijn verschillende soorten loafers in de collectie. Er zijn prachtige, minimalistische schoentjes, maar ook wat grovere modellen. Sommige loafers worden gesierd door sierlijke kwastjes, andere hebben een mooi goud of zilver detail. Elke Tod’s schoen wordt gekenmerkt met het logo van het merk. Het logo wordt er al aan het begin van het maakproces in het leder gedrukt. Zo is elke Tod’s schoen te herkennen.

Tod’s tassen

In de collectie van Tod’s zitten niet alleen maar schoenen, het merk biedt namelijk ook prachtige tassen. Uiteraard zijn de tassen van dezelfde kwaliteit als de schoenen en worden ook deze items weer met de hand gemaakt. De tassen van Tod’s worden gesierd door prachtige details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zilveren of gouden details, studs of kleine stukjes leder met prachtige prints. Er zitten in de tassen collectie van Tod’s verschillende soorten tassen. Zo heb je schoudertassen en handtassen in de mooie collectie van Tod’s. Er zijn niet alleen maar tassen voor vrouwen in de collectie, maar ook tassen voor mannen vind je bij dit fantastische merk. In de mannencollectie zitten handige rugtassen en andere mooie kantoortassen. Perfect voor de hardwerkende man die graag zijn spullen op een nette manier opbergt!

Door de hoge kwaliteit liggen de tassen in een iets hogere prijscategorie, maar dit garandeert dan ook wel dat de tassen jarenlang mooi blijven en mee gaan. Wel is het van belang dat er goed voor de tassen wordt gezorgd, spuit de tassen goed in en zorg dat deze met zorg worden behandeld.