Tom Tailor

Het van origine Duitse merk is een veel verkocht merk in Nederland. Tom Tailor staat bekend om zijn goede prijs, kwaliteit verhouding. Eigentijdse, hippe kleding voor dames, heren én kinderen, voor een meer dan schappelijke prijs. Een merk met een mooie en complete collectie. Geen uitgesproken, schreeuwerige kleding maar het zijn woorden als subtiel, eenvoud en klasse die passen bij dit merk. De Duitse wortels van het merk zien we terug in de pasvorm. Een pasvorm super geschikt voor het prachtige Hollandse figuur. Vandaar dat het merk ook zo geliefd is in ons koude kikkerlandje. De Tom Tailor overtuiging: ‘Echte overtuiging komt vanuit het product zelf – wij van TOM TAILOR houden van kleding die mensen verbindt. Het motto is dan ook: met TOM TAILOR voel je je overal goed.’ Als je het merk nog niet kent laat je dan zeker verrassen en overtuigen door de collectie. Vind naast de kleding collectie ook nog eens een sfeervolle HOME collectie met bad- & bed texiel van prachtige materialen. Maar ook gordijnen, kussens en plaids. Ben je nog geen Tom Tailor fan dan ga je dat zeker worden na het lezen van deze pagina.

Tom Tailor heren

Het verhaal van Tom Tailor begint in 1962. Uwe Schröder, die toen 20 jaar oud was, werd gevraagd te helpen bij het opbouwen en uitbreiden van een, door een vriend, pas gekocht bedrijf. Uwe had veel ervaring in de exportwereld evenals een passie voor mode. Deze twee passies samen waren een gouden combinatie voor het nu bekende bedrijf Tom Tailor.

In het begin importeerde de twee zakenpartners badstof vanuit India, die ze vervolgens doorverkochten aan Budnikowsky (drogisterij keten) in Hamburg. Daarna volgde ondergoed en door de grote vraag naar kleding werd er gestart met overhemden. Deze overhemden importeerde ze vanuit Hongkong. Langzaam groeide het bedrijf en werd Tom Tailor een van de grootste importeurs van overhemden in Hamburg. Van het één kwam het ander en uiteindelijk besloten ze zelf kleding te gaan produceren. Een gouden zet want het bedrijf groeide en groeide wat al snel resulteerde in verschillende Tom Tailor verkooppunten bij verschillende Duitse retailers. Tegenwoordig is Tom Tailor een groot internationaal beursgenoteerd bedrijf met meer dan 6100 werknemers en 1300 retailers en e-tailers in 21 landen.

De kenmerken van het merk zijn meteen ook de reden van het Tom Tailor succes. De kwaliteit is uitzonderlijk goed waarbij naden stevig zijn en kleuren lang goed blijven. Deze uitmuntende kwaliteit gecombineerd met de vaak vriendelijke prijsstelling hebben ervoor gezorgd dat Tom Tailor is wat het nu is. Een geliefd merk bij velen.

Tom Tailor collectie

De Tom Tailor collectie is onder te verdelen in drie verschillende kerncollecties. Zo hebben ze een smart-casual kledinglijn voor een publiek met de leeftijd tussen 20 en 40 jaar. Deze Tom Tailor collectie is de kerncollectie van Tom Tailor en omvat zowel casual als smart-casual items. De collectie is overduidelijk gericht op een volwassener publiek dan bijvoorbeeld de Tom Tailor Denim collectie. De Tom Tailor collectie heeft een ruime keuze aan items zoals overhemden, blazers, broeken en jurken die over het algemeen bijzonder vriendelijk geprijsd zijn.

Tom Tailor Denim

De Tom Tailor denim collectie is een casual en trendy collectie gericht op jonger publiek met de leeftijd tussen de 15 en 25 jaar. De Tom Tailor denim collectie volgt iedere trend op de voet en is dus gericht op een jong en hip publiek. Gerafelde jeans en een luxueus gegarneerd spijkerjasje evenals nonchalante spijkershorts. Casual kleding voor een vriendelijke prijs.

Tom Tailor Polo collectie

De derde collectie is de Tom Tailor Polo Team collectie wat in de markt is gezet als premium collectie met een mix van sportief design, speelse details en gemaakt van high-end stoffen. Door het gebruik van deze high-end stoffen ligt de gemiddelde prijs van deze collectie iets hoger dan de andere collecties. Hoewel je zeker ook hele betaalbare polo's vind in dit aanbod. Het verschil in prijs is een bewuste keuze van Tom Tailor, dat zich hiermee niet tot een bepaalde doelgroep wil beperken.

Tom Tailor jeans

Elk jaar opnieuw komt de Tom Tailor collectie met een mooie jeans collectie; used-looks, destroyed-effecten, speelse diy-ideeën en modieuze modellen. Voor de dames zijn er gave slim jeans, super skinny jeans, hoogwater jeans en jeans die moeten worden omgeslagen bij de enkels. Voor heren zowel skinny jeans als wat wijdere modellen. Voor ieder wat wils in deze jeans collectie.

Tom Tailor Home

Naast kleding heeft Tom Tailor ook een home collectie. Kleur voor aan de muur, op bed of voor in de bank. De home collectie met gordijnen, kussens, plaids, bed- en badtextiel bestaat uit: grafische patronen, sfeervolle prints met landhuizen en designs met op elkaar afgestemde kleuren. Alle items zijn perfect met elkaar te combineren.