TOMS®

“One for One™” dat is waar het merk TOMS® voor staat. In 2006 deed de Amerikaanse reiziger Blake Mycoskie een dorpje in Argentinië aan. Hier ontmoette hij kinderen die geen schoenen hadden om hun voeten te beschermen, terwijl deze ze juist zo hard nodig hebben omdat zij heel de dag aan het lopen zijn! Mycoskie wilde graag iets doen om deze kinderen te helpen en richtte daarom het merk TOMS® op. TOMS® schenkt namelijk voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, een nieuw paar schoenen aan een kind in nood. Of te wel; One for One™.

Inmiddels heeft TOMS® al ruim 60 miljoen schoenen gegeven aan behoeftige kinderen in meer dan 70 landen. TOMS® is dan ook mega trots op het feit dat dit gelukt is door de hulp van mensen zoals jij. Maar naast alleen het weggeven van de schoenen, leidt deze actie tot nog grotere en betere dingen. TOMS® creëert namelijk lokale banen door schoenen te laten produceren in de landen waar we ze weggeven. Zo ontstaat er een win-win situatie. Verder worden TOMS®-schoenen altijd en alleen gegeven aan kinderen via humanitaire organisaties die de schoenen opnemen in hun gemeenschapsontwikkelings- programma's. Dit zodat ze bij de juiste mensen terecht komen!

Naast het mega denderende succes van de schoenen actie heeft TOMS® in 2011 nog een actie in het leven geroepen. Namelijk een brillen actie. TOMS® helpt mensen bij het verbeteren van hun gezichtsvermogen in meer dan tien landen. Dit doen zij door het verstekken van brillen op voorschrift van een arts of dokter om het gezichtsvermogen te behouden van deze mensen. De aankoop van een TOMS® bril helpt niet alleen jouw eigen gezichtsvermogen te herstellen, maar ook dat van een ander. Verder stuent het ook de duurzame programma's voor bijvoorbeeld oog zorg op gemeenschapsbasis, het creëren van professionele banen (vaak voor jonge vrouwen), en het zorgt voor banen voor mensen die helpen bij het geven van trainingen in de basis van oogverzorging. Sinds 2011 is bij 400.000 mensen het gezichtsvermogen hersteld door middel van aankopen van TOMS®-brillen.

TOMS® verantwoord ondernemen

TOMS® gelooft erin dat zij de wereld mooier kunnen maken doormiddel van het doen van zaken. En dat begint beetje bij beetje te lukken. Tegenwoordig begrijpen steeds meer mensen dat het kopen van iets nieuws niet alleen je eigen leven leuker maakt maar ook het leven van andere. Daarom maakt en verkoopt TOMS® zijn producten op een duurzame en verantwoorde manier. TOMS® doet er dan ook alles aan om te kunnen garanderen dat hun manier van zaken doen past bij de waarden van het merk. Deze koers varen zij al vanaf het begin en dat blijven zij doen. Verantwoord ondernemen bij TOMS® is gericht op de manier waarop zij hun producten maken en verkopen. Zij willen een positieve invloed hebben op de omgeving. Natuurlijk op het milieu en de samenleving, maar ook op het leven van de medewerkers.

Zo worden de TOMS® schoenen gemaakt van duurzame en veganistische materialen. Zij gebruiken natuurlijke hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester. Deze materialen worden gebruikt in het bovenleer, de voering en in de binnenzoolbekleding. Ook de verpakkingen produceren ze zo bewust mogelijk. Zo zijn de schoenendozen voor 80% gemaakt van gerecycled afval en worden bedrukt met milieuvriendelijke soja-inkt.

TOMS® shoes

Het merk TOMS® is vooral bekend geworden door zijn espadrilles. De espadrilles van TOMS® zijn tegenwoordig al echte klassiekers en niet meer weg te denken uit het mode straatbeeld. Dit waren dan ook de eerste items die het merk uitbracht en zijn zowel voor mannen, vrouwen als kinderen te verkrijgen. De TOMS® espadrilles zijn nu verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren zoals; pastelkleuren en knallende kleuren. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende patronen en stoffen. Toch slaagt TOMS® er keer op keer weer in om een sprankelende nieuwe collectie op de markt te brengen met een ultiem loopcomfort. 

TOMS® schoenen

Inmiddels heeft het concept van TOMS® zich over de gehele wereld verspreid. TOMS® heeft inmiddels ook diverse prijzen op zijn naam staan voor zijn menslievende idee. De collectie van TOMS® schoenen zit boorde vol fantastische items, zoals instapschoenen, espadrilles, sandalen, boots en slippers. Ben jij weg van de laatste trends en wil je stijlvol voor de dag komen? Kies dan voor schoenen van het modieuze merk TOMS®. Wanneer je schoenen van het merk aanschaft, maak je niet alleen jouw outfit compleet, maar steun je ook nog eens fantastische projecten. Want nog altijd werkt het systeem hetzelfde: koop een item en help een kind aan een paar schoenen. De TOMS®  schoenen zijn niet alleen uit oogpunt van idealisme de moeite waard. Ze zien er ook goed uit en, bovenal, ze lopen comfortabel. Door de vele modellen en uitvoeringen, is er genoeg keuze uit het assortiment van de schoenen van TOMS®. Voor mannen, vrouwen en kinderen biedt TOMS® een uitgebreide collectie aan met daarin comfortabele schoenen waarmee je de gehele dag door kunt. Voor zowel een dagje naar het strand als een dag shoppen, met TOMS® weet je zeker dat je comfortabel loopt.