Trouwinspiratie

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat het trouwseizoen ook weer om de hoek komt kijken. Trouwen is natuurlijk iets ontzettend moois en daar wil je er als gast op en top voor uitzien. Sommige bruiloften hebben een thema en sommige niet, het maakt eigenlijk niet uit; thema of geen thema, je wilt er stralend uit zien op dé grote dag van jouw familie of vrienden.

Als man zijnde blijft het altijd lastig om af te wisselen. Een kostuum is vaak het enige dat een chique uitstraling heeft, maar het is logisch dat je soms wilt afwisselen van look. Vrouwen denken namelijk dat het makkelijk is voor mannen om zich aan te kleden voor een bruiloft, maar niets is minder waar!

Pak

Er zijn verschillende soorten pakken die je als man kunt dragen. Voor een bruiloft is een pak natuurlijk wel een van de beste dingen die je aan kunt doen. Dit ligt wel aan de wensen van het bruidspaar, maar over het algemeen is een kostuum stijlvol en chique. Als er een pak gedragen moet worden, kan je nog kiezen tussen verschillende soorten pakken. Denk bijvoorbeeld aan een tweedelig pak, driedelig pak, een pak met of zonder stropdas of een pak met of zonder strik. Anno 2018 is een simpel grijs of zwart pak niet helemaal meer gewenst op een bruiloft. Aangezien bruiloften voornamelijk plaatsvinden in de lente en in de zomer is een wat lichter kleurtje wel zo leuk. Kies bijvoorbeeld voor een beige jasje of een totaal beige pak. Ook een donkerblauw, bordeaux rood, lichtgrijs, groen of pak met een ruit is gepast voor een bruiloft. Andere kleuren dan zwart of grijs brengen meer vrolijkheid mee, en dat is wat je kan gebruiken op een bruiloft! 

Een kostuum gecombineerd met een ander kostuum is ook helemaal hip. Het komt regelmatig voor dat een driedelig pak verschillend wordt gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een effe jasje met een geruit giletje en een witte blouse. De stropdas of strik kan of worden weggelaten, maar is bij het dragen van een giletje wel gepast. Over het algemeen wordt er op een bruiloft van nu niet zo vaak meer een driedelig pak gedragen. Een colbertje met een casual blouse is steeds vaker een must voor op een zomerse bruiloft. Casual is het nieuwe chique als het over bruiloften gaat, vaak hebben de bruiloften van tegenwoordig ook bijzondere thema’s en daarop kun je je kostuum goed aanpassen!

Details

Voor feestelijke details zijn er verschillende dingen die je kunt toevoegen aan je kostuum. Denk bijvoorbeeld aan sokken met een feestelijke print, een gekleurde pochet, een vlinderstrik in een mooie kleur, bretels of, voor in de zomer, een feestelijk hoedje tegen de zon. Dit zijn verschillende details die je als man zijnde kunt toevoegen aan jouw outfit, zodat je een wat vrolijkere twist creëert!

Details kan je natuurlijk ook uiten in het pak zelf. Knopen of manchetten kunnen mooie details bevatten die het kostuum een bijzondere sfeer geven.

Stropdas of strik

Als je een goed pak hebt gevonden is het natuurlijk ook nog van belang of je een keuze gaat maken; wel of geen stropdas/strik? Op zich is deze keuze best makkelijk gemaakt. Zonder strik of stropdas heeft je outfit een meer casual look en zie je er over het algemeen toegankelijker uit. Met een stropdas is je look chique en stijlvol, dit hangt ook af van het printje van de stropdas; met een vrolijkere print is de look minder chique dan wanneer je stropdas een strakke print heeft. Een vlinderstrik is chique noch casual. De vlinderdas zit tussen de stropdas en niks in en kan chique ogen, maar ook casual en feestelijk met een leuk printje.

Schoenen

Als de perfecte outfit gevonden is, moet er nog een mooi paar geklede schoenen onder. Het ligt aan de bruiloft, maar soms is een paar sneakers ook goed onder een mooi pak. Dit is een casual, meer sportieve look. Voor geklede schoenen kun je ook bij onze webshop terecht. We bieden onder andere mooie schoenen van Floris van Bommel of Van Lier aan.