Trouwringen

De belangrijkste dag in jullie leven. De verzegeling van jullie liefde, eeuwige trouw in voor en tegenspoed; Trouwen! Trouwen doe je, meestal, maar 1x in je leven. Wanneer jullie besluiten om voor altijd met elkaar door het leven te gaan, is het tijd om de bruiloft te gaan plannen. Locatie, bruidsjurk, smoking, bruidsboeket, bruidstaart en natuurlijk het symbool voor oneindige liefde: dé trouwringen! Trouwringen staan symbool voor jullie liefde voor elkaar. Veel aanstaande bruidsparen zetten deze taak onderaan hun to do' lijstje omdat ze denken dat een ring snel gekozen is. Niets blijkt minder waar want het uitzoeken van trouwringen kost vaak meer tijd dan verwacht. Zet de trouwringen dus zeker iets hoger op jullie 'to do' lijst. Trouwringen draag je namelijk voor de rest van je leven. De keuze ín trouwringen is echt enorm. Waar moet je beginnen en wat is er allemaal te krijgen?!

Trouwringen uitzoeken

Trouwringen uitzoeken is dus lastiger dan de meeste aanstaande bruidsparen denken. De keuze aan trouwringen is namelijk zo enorm dat veel bruidsparen niet meteen kunnen kiezen. In deze mega drukke tijd rondom het organiseren van je bruiloft, naast je huidige werkzaamheden als je werk en huishouden, is een dagje vrij plannen om voor trouwringen op pad te gaan vaak best een uitdaging. Zaak dus om vooraf goed na te denken over wat jullie wel en niet willen. Laten we wat tips op een rij zetten:

  • Wat willen jullie? Kiezen jullie voor matchende ringen. Moet je trouwring passen bij andere sieraden zoals een erfstuk van een sieraad of bij het horloge wat je altijd draagt?
  • Voor welke kleur gaan jullie? Wit goud, Geel Goud, Rosé goud, zilver, staal of platina? De keuze is enorm dus als je de kleur vooraf al weet dan wordt de keuze voor dé trouwring al iets makkelijker.

 

  • Wat willen jullie absoluut niet. Keuze stress is begrijpelijk, zeker wanneer je zo’n belangrijke keuze moet maken asl het kiezen van je trouwringen. Daarnaast is het enorm lastig om te bedenken wat je voor de rest van je leven mooi zal blijven vinden. Trends zijn verleidelijk maar bedenk goed dat je deze ring dus echt voor de rest van je leven gaat dragen. Daarom is het misschien makkelijker om te bepalen wat je absoluut niet zou willen. Dit kan zeker helpen bij jullie zoektocht. 
  • Wat zet je in je ring?! Willen jullie een naam en/of datum gegraveerd in jullie ringen of kiezen jullie voor een tekst met een, voor jullie, speciale betekenis. Welk lettertype kiezen jullie? Schrijf je de datum uit of gebruik je streepjes? Ook hier moet dus over nagedacht worden.
  • Levertijden! Hoe gepersonaliseerder of unieker je trouwringen zijn hoe langer de levertijd is. Vergeet dus niet dat er levertijden zijn. Ook een hele belangrijke reden om het uitkiezen van je trouwringen hoog op je to do lijstje te zetten. 
     

Soorten trouwringen

Er zijn zeeën van mogelijkheden wat betreft kleuren, modellen en materialen. Zoveel dat je de weg snel kwijt kunt raken of je je laat verleiden tot de aanschaf van een trend. Weet dus goed wat jullie willen en wat je niet wilt. Trouwringen zijn ‘for  life’ dus maak een bedachte keuze. We nemen de materialen even met je door;

Trouwringen goud

Vroeger koos men altijd voor goud. Goud straalde waarde uit en je wilde vooral de waarde van jullie liefde laten zien aan iedereen. Daarnaast begon je vaak met een zilveren vriendschapsring die dus vervangen werd voor een gouden trouwring. Er zijn verschillende kleuren goud, geel-, wit- en rosé goud. Geelgoud was het populairste. Geelgoud combineert ook prachtig met witgoud. Witgoud heeft de uitstraling van zilver alleen is het echt goud en dus veel duurder dan zilver. Willen jullie dus graag goud maar houden jullie niet van geelgoud dan is witgoud zeker een goede optie. Ook geen witgoud types? Dan is er nog rosé goud. Rosé goud is een mooie warme roze-achtige kleur. Zeker voor vrouwen is dit prachtig. Wat dacht je van een rosé gouden ring voor haar en dezelfde ring in het witgoud voor hem?!

Platina

Hét materiaal dat nóg kostbaarder is dan goud. Platina trouwringen zijn zuiver en duurzaam, het is namelijk het hardste en meest witte metaal dat er is. Daarnaast geeft Platina geen allergische reacties.

Edelstaal

Geen goud, rose of platina types dan is edelstaal misschien iets voor jullie. Edelstaal wordt in de volksmond ook wel rvs, roestvrijstaal, genoemd. De voordelen van dit materiaal is dat edelstaal niet gaat roesten en dat deze zijn kleur blijft behouden (in tegenstelling tot zilveren sieraden). Verder oogt het materiaal erg stoer.  

Palladium

Palladium is voor velen een onbekend materiaal. Palladium wordt vaak gebruikt om geelgoud wit te maken. Palladium wordt nog niet heel veel gebruikt voor trouwringen maar ze zijn zeker wel te krijgen. Net als Platina is Palladium een heel zuiver en duurzaam materiaal. Het verschil met Platina is het gewicht van het materiaal. Palladium weegt vrij weinig waardoor het minder kostbaar is dan Platina.

Titanium

Titanium is net als Palladium nog vrij onbekend. Het is licht in gewicht maar zeer sterk materiaal. De grijs-witte kleur maken (trouw)ringen net even anders dan anders. Daarnaast is dit materiaal allergie vrij dus zeker een optie voor mensen met een gevoelige huid.

Mix

Voor de enorme twijfelaars en besluiteloze mensen kan er gelukkig ook vaak gekozen worden voor een mix van verschillende materialen. Maak je trouwringen super persoonlijk door zelf de materialen, het model en de structuur te kiezen. Een edelsmid kan jullie helpen jullie unieke trouwringen te ontwerpen en te maken. Ga naar een juwelier als jullie graag veel keuze willen hebben. Een juwelier heeft namelijk diverse collecties van meerder merken om uit te kiezen.