UGGs

Wie kent ze niet: de bekende laarsjes van UGG Australia met schapenvacht, die vanuit het niets in 2010 razend populair werden. Vooral jonge meiden werden winter in winter uit gespot in de laarsjes. Wanneer de eerste bladeren van de bomen zijn gevallen, worden de UGGs weer uit de kast getrokken. Maar waar komen deze laarsjes eigenlijk vandaag, hoe zijn ze zo populair geworden en welke varrianten zijn er allemaal?

UGG Australia

UGGs voor surfers?! Ja, het is echt waar. In 1978 kwam de Australische Brian Smith aan in California met een zak vol laarzen gemaakt van schapenvacht. Brain mengde zich tussen de lay-back cultuur van de Amerikaanse surfers. In Australië was de laars met schapenvacht al wel langer bekend, maar het was Brian die de welbekende UGG boot ontwierp en aan de surfers in Californië verkocht. Door het schapenvacht bleven je voeten heerlijk koel tijdens warme dagen. De surfers omarmden de UGG boots en al snel werden de laarzen een symbool welke bekend stond voor de surfcultuur. De vriendinnetjes van surfers droegen de UGGs van hun vriendjes op het begin alsof het een oversized sweater was en kochten uiteindelijk ook zelf hun eigen paar UGGs. Al snel ontdekte men dat de laarzen niet alleen je voeten koel hielden, maar dat je voeten ook heerlijk warm bleven wanneer de dagen kouder werden. 

De grote doorbraak kwam echter pas nadat Hollywood de laarzen ontdekte. In 2000 ontdekte Oprah Winfrey de laarzen en zij was in een klap verliefd op het merk. In The Oprah Winfrey Show showde ze haar laarzen aan de gehele wereld. Dit zorgde ervoor dat iedereen de UGG laarzen wilde hebben. beroemdheid na beroemdheid werd gespot in de UGGs. De wijdverspreide liefde voor UGG breidde zich in het midden van de jaren 2000 ook uit naar Europa. UGG-laarzen en -schoenen liepen nu ook met regelmaat door de straten van Londen, Parijs en Amsterdam. Om aan de stijgende vraag van nieuwe fans te voldoen, opende UGG flagship stores in het Verenigd Koninkrijk en een extra locatie in Moskou. Terwijl de liefde zich verder naar het Oosten verspreidde, werden concept stores geopend in Beijing, Shanghai en Tokio. De UGG-reis gaat verder en de liefde voor UGG blijft zich verspreiden.

UGGs waterproof boots

Tijdens een regenachtige dag hoef je niet bang te zijn dat je met klets natte voeten thuis komt als je je UGGs aan hebt. Maar op de vraag of UGGs waterdicht zijn kunnen we niet volmondig ja zegen. Wanneer je voor een langere tijd in een plas water gaat staan zuigen de schoenen zich vol en zul je dus natte voeten krijgen. Tip: spuit je UGGs goed in met een waterafstotende spray. Zo voorkom je natte voeten. 

UGGs collectie

Ook het assortiment UGGs wordt steeds verder uitgebreidt. Inmiddels zijn er tientallen varrianten in deverse kleuren te verkrijgen. De meest voorkomende en vooral populairste kleur is de chesnut. To Be Dressed zet de vijf meest verkochten op een rij.

UGGs bailey bow

De warme bailey bow vachtlaarzen van het merk UGG Australia kenmerken zicht door de decoratieve strikjes aan de achterkant van de laars. Deze strikjes zorgen voor een speels detail op deze icoonische laars. De suède buitenkant en de schapenwollen binnenkant zorgen ervoor dat je nooit meer koude voeten hebt. De laars heeft een lichte en zeer flexibele duurzame rubber zool welke een goede grip biedt. Het model kan op twee manieren gedragen worden. Zo kun je ervoor keizen om de schacht van de laars omhoog te dragen of om te slaan voor een “nonchalante” look. Draag de UGG bailey bow laarzen onder een broek, rok of jurk en je zult zien dat ze super combineerbaar zijn.

UGGs bailey button

Naast de bailey bow heeft UGG Australia nog een varriant in haar collectie. Namelijk de bailey button. De UGG bailey button kenmerkt zich door de knoop aan de zijkant van de laars. Deze knoop zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Ook dit model kan op verschillende manieren gedragen worden. Zo kun je ze dragen met gesloten knoop of open knoop. Wanneer je de knoop open laat creeër je een casual look. Ook kun je bij deze laars de schacht omslaan. Draag de UGG bailey button in combinatie met een skinny jeans en oversized trui en zie er altijd trendy uit.

UGGs classic short

Het bekendste en meest gedragen model van UGG Australia is de UGG classic short in de kleur chestnut. In 2010 had bijna elk tienermeisje wel een korte, bruine UGG aan haar voet. Deze halfhoge laars is naast de lichtbruine kleur ook te krijgen in donkerbruin, zwart, grijs en tegenwoordig zelfs in felroze of felblauw. Voor ieder wat wils dus en eindeloos te combineren. 

UGGs classic tall

De UGG classic tall is de hogere varriant van de UGG classic short. De UGG classic tall is een hoge laars welke verkrijgbaar is in diverse kleuren. Ook kun je de schacht omslaan waardoor je een half hoge laars creëert met een speels effect. Wil jij geen koude voeten krijgen deze winter dan zijn deze UGGs het perfecte paar voor jou!

UGGs mini classic 

Nadat het model UGG classic tall, de langste laars van UGG Australia, werd ingeruild voor een model dat nog maar de helft van de originele laars was, kwam er ook al vrij snel een nog lagere variant op de markt. De UGG mini classic heeft dezelfde looks als een short of tall model, maar bij de mini komt de hoogte van de laars maar tot de enkel. De laatste jaren zijn de mini's enorm populair geworden en hebben ze daarmee de classic shorts van de troon gestoten.