Verantwoord Ondernemen

Vanaf het begin heeft To Be Dressed zich ingezet om overtollige artikelen te verkopen van winkels door het hele land. Door al deze kledingstukken en schoenen te bundelen op één platform kunnen consumenten profiteren van de beste fashionkoopjes, en zorgen we er met elkaar voor dat de berg met onverkochte kledingstukken en schoenen kleiner wordt. Tevens dragen wij bij aan het bestaan van winkels in onze winkelstraten, wel zo gezellig toch?

Onlangs is uit onderzoek van MVO gebleken dat in Nederland jaarlijks bijna 21,5 miljoen kledingstukken niet verkocht worden. In totaal betekent dat een omzetwaarde van 313,5 miljoen euro wat verloren gaat, en wat dus een enorme impact heeft op het milieu. Voorgaande cijfers gaan uitsluitend over kleding. Schoenen, sportkleding & accessoires zijn hier niet in meegerekend. Als we deze artikelen hier bij optellen, dan zien we dat het aantal onverkochte artikelen kan oplopen tot 40 miljoen wat een waarde vertegenwoordigd van zeker 600 miljoen euro. Slechts 3% van dit aantal wordt gerecycled en hergebruikt. De rest verdwijnt naar het buitenland of wordt in sommige gevallen zelfs verbrand.

Met To Be Dressed willen wij zorgen dat deze kledingstukken en schoenen, die helemaal nieuw en in perfecte staat zijn, terecht komen bij consumenten die altijd op zoek zijn naar artikelen van de beste merken met korting. To Be Dressed brengt vraag en aanbod bij elkaar en wij streven ernaar verspilling in de fashion-retailketen zo veel mogelijk tegen te gaan.