Vriendschap

Vriendschap is een van de belangrijkste dingen in het leven. Zonder vriendschap kan de wereld eigenlijk niet bestaan. Iedereen heeft vriendschap nodig en dit zal ook altijd zo blijven. Elk jaar zijn er verschillende dagen waarop alle soorten van vriendschap in het licht worden gezet. Op deze dagen kun jij jouw vriend of vriendin laten zien hoeveel je om hem/haar geeft en hoeveel je de vriendschap die jullie hebben waardeert. Op 8 juni 2018 is het internationale best friends day. Dit is een speciale dag voor beste vrienden. Er zit namelijk ook nog wel een verschil tussen gewone vrienden of beste vrienden. Soms heb je vrienden voor even en soms vrienden voor het hele leven, elke vriendschap is anders en dat is helemaal niet erg!

Iedereen kent die vriend die je bijna niet spreekt, maar als je dan elkaar weer ziet voelt het ontzettend vertrouwd. Of juist die ene vriend/vriendin die je de hele dag door spreekt, overal bij is en eigenlijk als familie voelt. Het maakt niet uit wat voor soort vriendschap jij hebt, zolang jij er gelukkig van wordt en jou beter maakt als mens. Zolang dit het geval is, is het altijd goed!

International best friends day

Op 8 juni is het international best friends day. Op deze dag wordt er over de hele wereld aandacht besteed aan beste vrienden. Bijna iedereen heeft wel een beste vriend, of dit nu in de vorm komt van een meisje en een jongen, een jongen en een jongen, een meisje en een meisje of misschien wel binnen een romantische relatie. Het maakt niet uit wie jouw beste vriend of vriendin is, het enige wat telt is dat jij er gelukkig van wordt er dan jouw vriendschap jouw leven een stukje leuker maakt. Op 8 juni is het jouw kans om aan jouw beste vriend of vriendin te laten zien en te laten weten hoeveel diegene nou echt voor jou betekend. Het is een perfecte gelegenheid voor een mooi cadeau of een leuke dag uit, het is natuurlijk maar net wat jij zelf leuker vindt!

Niet alleen op 8 juni is er een speciale vriendschapsdag, er zijn namelijk nog meerdere dagen in het jaar die centraal staan voor vriendschap. Op 30 juli is het internationale vrienden dag en in september is het internationale vriendinnen maand. Verder zijn er nog een aantal verschillende dagen voor nationale vriendendag en beste vriendendag, maar van deze dagen verschilt de datum elk jaar weer.

Best friends

Iedereen zegt altijd wel dat er een groot verschil zit tussen ‘’gewone’’ vrienden en ‘’beste’’ vrienden, maar wat is nou eigenlijk het échte verschil? Beste vrienden zijn vrienden waar tegen je alles verteld, die je elke week ziet en elke dag bijna wel spreekt. Met beste vrienden deel je lief en leed en zijn eigenlijk bijna familie te noemen. Alle leuke herinneringen die je je kunt bedenken zijn eigenlijk met deze vriend of vriendin. Gewone vrienden zijn vaak gewoon vrienden voor de gezelligheid, deze vrienden zijn ook ontzettend kostbaar, maar voelen niet helemaal als familie. Soms vertel je persoonlijke dingen, soms is het fijn als ze dit juist niet weten. Aan het einde van de dag zijn vrienden gewoon belangrijk, ongeacht of dit nu beste vrienden zijn of gewone vrienden. In de loop van het leven verlies je vrienden maar vind je ook weer nieuwe. Het maakt ook niet uit hoeveel vrienden je hebt, dit zegt niks over jouw als persoon. Sommige mensen vinden het oké om bijvoorbeeld 2 beste vrienden te hebben, en anderen vinden het weer fijn om 10 gewone vrienden te hebben en geen één beste vriend. Uiteindelijk is het belangrijk om eerlijke en oprechte vriendschappen te waarderen en om ervoor te zorgen dat je die voor de rest van je leven bij je houdt!

Maar hoe laat je nou op een leuke manier zien dat jij de vriendschap waardeert en dat je ontzettend blij bent met deze vriend of vriendin aan je zijde? Een leuke manier om te jouw vriend/vriendin te laten weten dat jij om diegene geeft is gewoon een leuke kaart schrijven. Op deze kaart kun je bijvoorbeeld verschillende leuke herinneringen opschrijven die jullie samen hebben meegemaakt. Ook is het leuk om een soort collage te maken met foto’s die jullie vriendschap weerspiegelen. Dit zijn natuurlijk allemaal kleine gebaren die ervoor kunnen zorgen dat jij kunt laten zien aan jouw vriend/vriendin, dat je om hem/haar geeft. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het graag wat groter aanpakt. Dit kan ook! Je kunt je vriend/vriendin een leuk cadeau geven in de vorm van een leuk kledingstuk of zelfs een vriendschapssieraad.