Wandelschoenen

De zomer komt er weer aan en die brengt verschillende vierdaagse met zich mee. Ook gewoon een stuk wandelen in je vrijetijd is ontzettend lekker in de zomer, dit hoeft natuurlijk niet perse een vierdaagse te zijn. Voor lange afstanden te wandelen zijn een paar goede wandelschoenen erg belangrijk. Een goed paar schoenen is in het dagelijks leven al belangrijk, maar voor lange afstandswandelingen nóg veel belangrijker. Schoenen zorgen er namelijk voor dat je voet goed wordt ondersteund en dat de schokken van elke stap worden gedempt. Op deze manier zal je minder snel blessures oplopen aan onder andere je knie, kuit en scheen. Ook zorgt een goede stand van de voeten voor een goede houding van de heupen en rug, waardoor er ook minder rugklachten zullen ontstaan. Al deze punten zijn niet onbelangrijk, het totale plaatje zorgt er namelijk voor dat je bijvoorbeeld een vierdaagse zonder blessures uit kan lopen.

Een goed paar schoenen voor een vierdaagse is eigenlijk de belangrijkste musthave. Deze schoenen zullen namelijk vier dagen lang ontzettend lang aan je voeten zitten. Door het warme weer van de zomer ontstaat er ook snel wrijving door zweet en door het vele lopen zullen je benen heel wat schokken moeten verdragen. Een goede binnenkant die goed aansluit om de voet is dus erg belangrijk om blaren te voorkomen. Goede ondersteuning en schokdemping is dus ontzettend belangrijk. Een goede wandelschoen biedt niet alleen maar steun en demping, maar biedt ook optimale grip op de weg. Dit is ook niet onbelangrijk, hoe beter de grip op de weg, hoe makkelijker het lopen gaat en hoe eerder je bij de finish bent!

Meindl

Meindl is een Duits schoenenmerk dat ontzettend goede wandelschoenen produceert. Ook fijn om te weten is dat de schoenen van Meindl op een ontzettend milieu en diervriendelijke manier worden gemaakt. Het proces van de schoenen van dit fantastische merk gaat namelijk als volgt; De koeien grazen op ecologische weilanden in Beieren en Salzburg. Dit is bevorderlijk voor de biodiversiteit in de weiden en maakt de koeien gelukkig. Vervolgens werken de boeren volgens biologische principes. Duurzaamheid en een holistische manier van leven is ontzettend belangrijk. De korte transport routes van Meindl beschermen ook nog eens het milieu.

Vervolgens komen we bij de maak van de schoenen. Het leer van de schoenen van Meindl is hoogwaardige koeienhuid. De hoge ecologische normen konden alleen gerealiseerd worden als er gebruik zou worden gemaakt van speciaal geoptimaliseerde looiprocessen. Dit heeft Meindl dat ook waargemaakt en het proces is milieuvriendelijk en het voeringleder is chroomvrij. Meindl schoenen worden geproduceerd in fabrieken in Europa en dit gebeurd onder de beste arbeidsomstandigheden. Wat Meindl zelf ontzettend belangrijk en fijn vind, is dat er achter elke machine ook nog daadwerkelijk een mens staat om de machine te bedienen. Milieu vriendelijk en goed voor de economie dus!

Uiteindelijk ontstaat na dit proces een unieke Meindl schoen die van hoge kwaliteit is. De hoge kwaliteit zal ervoor zorgen dat de schoen jaren mee kan. Ook heeft elk schoenpaar een ID-nummer waarmee je een gedetailleerd herkomstbewijs van het gebruikte leer kunt achterhalen. Elke schoen heeft zijn eigen individuele verhaal. Hierdoor heeft elke Meindl schoen een eigen identiteit.

Nijmeegse vierdaagse

Een van de grootste vierdaagse in Nederland zijn de Nijmeegse vierdaagse. Elke zomer vinden deze bekende wandeltochten vierdagen lang plaats en elk jaar nemen er meer dan tienduizenden wandelaars deel. Vanuit de hele wereld komen deze mensen naar Nijmegen om te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Dit zorgt ervoor dat de Nijmeegse vierdaagse ook een fijne bijeenkomst zijn van verschillende culturen en landen. Na vier dagen van wandelen, bloed, zweet en tranen wacht de wandelaars een intocht en hun vierdaagsekruis. De intocht is een feestelijke gebeurtenis die wordt omringd en versterkt door de vierdaagsefeesten. De inschrijving van 2018 is gesloten met 51.130 inschrijvingen. Dit betekent dat het ook dit jaar weer een groot feest belooft te worden, iets wat je niet kunt missen!

Vierdaagsefeesten 

De vierdaagsefeesten zijn feesten als opvolging van de vierdaagse in Nijmegen. Dit jaar is de 49ste editie van de feesten. Ook dit jaar is het weer zeven dagen muziek en feesten achter elkaar. Met meer dan 40 locaties en 3500 artiesten bieden de vierdaagsefeesten een ontzettend veelzijdig programma voor jong en oud. Overal op het terrein zijn er eettentjes te vinden waar je lekkernijen kunt halen. Ook is er op bijna elke hoek wel een bar te vinden, zonder drankjes zit je dus ook niet!

Ben jij dus nog niet klaar met feesten na de vierdaagse? Dan zijn de vierdaagsefeesten perfect voor jou!