Zwembroek

De zomer laat zichzelf langzaamaan steeds meer zien. Dit betekent natuurlijk ook dat het weer tijd wordt om dat lekkere kleurtje terug te krijgen en om af en toe lekker af te koelen in een heerlijk zwembad. Een zwembroek is dan ook een van de belangrijkste kledingstukken in een mannenkledingkast voor de zomer. Een goede zwembroek kan zelfs bij een casual outfit gewoon gedragen worden, hier zit natuurlijk wel een grens aan, maar over het algemeen krijg je een street-ready en lifestyle uitstraling hiermee. Super handig dus zo’n zwembroek, maar er blijven een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten. Denk bijvoorbeeld aan welke zwembroek past nou écht bij jou, als in vorm, kleur en maat? En hoe moet je een zwembroek eigenlijk wassen? Dit zijn allemaal dingen waar men geen rekening mee houdt als ze een nieuwe zwembroek kopen, maar toch zijn deze dingen ontzettend belangrijk voor het behoud van je zwembroek!

Zwembroek heren

Als eerste moet je natuurlijk de juiste zwembroek vinden. Dit lijkt misschien simpel gezegd, maar zeker niet zo makkelijk gedaan. Er zijn ontzettend veel modellen en kleuren die misschien niet allemaal bij jou passen! Hierom moet je goed kijken naar de verschillende collecties van verschillende merken. Elke zwembroek is immers anders, de een kan ontzettend lekker zitten, maar het andere merk kan helemaal niks voor jou zijn. Een aantal verschillende merken met gave zwembroeken die er hip uitzien en ook nog eens lekker zitten zijn: Kultivate, Scotch and Soda, Björn Borg en Shiwi. Deze zwembroeken zijn super stijlvol en comfortabel en zorgen ervoor dat jij de perfecte zomerdag tegemoet gaat!

Heren zwembroek

De pasvorm van een zwembroek is super belangrijk. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten modellen; lange, korte, strakke en losse zwembroeken. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel wat te vinden is. Een korte zwembroek is handig als je je benen zo ver mogelijk naar boven bruin wilt laten worden. Een lange is perfect voor de mannen die zich niet zo comfortabel voelen in een hele korte. Strakke zwembroeken zijn ideaal voor sportzwemmen en losse meer voor de casual, relaxte zwemmers.

Je kunt zelf uitvinden welke kleur zwembroek het beste bij jou past. Je kunt dit uitvinden door gouden en zilveren accessoires bij je gezicht houdt. Kijk naar welke kleur jouw gezicht laat oplichten. Is goud jouw kleur? Dan kun je het beste een zwembroek kiezen in een warme kleur. Denk bij warme kleuren aan; oranje, rood, paars of verschillende aardetinten. Als juist zilver jouw kleur is heb je een koude ondertoon. Dan zijn zwembroeken met blauw en groen tinten meer voor jou!

Één van de belangrijkste dingen van een zwembroek is de manier waarop je hem wast. Als eerste is het natuurlijk het beste om elke keer nadat je je zwembroek hebt gedragen hem uitspoelt met lauw water. Dit zorgt ervoor dat het grootste deel van chloor, zand en zout weggespoeld wordt. Door dit elke keer na het dragen te doen, krijgt het niet de kans om de kwaliteit van je zwembroek aan te tasten. Uiteindelijk is het zomerseizoen weer over en dan is het tijd om je zwembroek een échte wasbeurt te geven. Het is wel van belang dat je voorzichtig bent met het wassen van je broek. Vaak zitten er synthetische stoffen in een zwembroek, hierdoor kun je een zwembroek vaak het beste met de hand wassen in lauw water. Bij het wassen kun je het beste gebruik maken van een wasmiddel dat speciaal is voor de fijne was. Als je toch liever in de wasmachine wast, is het belangrijk dat je de broek binnenstebuiten keert en een kort programma kiest voor fijne was. Ook mag je niet heter wassen dan 30 graden!

Nadat je je broek hebt gewassen, moet je het ook laten drogen. Met uitwringen rek je de stof uit, met laten drogen in de zon kan hij verkleuren en in de droger kan hij krimpen. Het beste is om hem plat neer te leggen of op te hangen en hem rustig te laten uitdruppelen.

Badmode

Niet alleen voor mannen is zwemkleding belangrijk, maar ook een vrouw kan niet zonder een goede bikini of mooi badpak. Comfort is een van de belangrijkste eisen die zwemkleding heeft, maar toch wil je er ook nog een beetje hip en stijlvol bijlopen. Daarom is de taak van zwemkledingmerken nog best lastig uit te voeren, want hoe krijg je comfort en stijl in één? Dit lukt de merken van tegenwoordig steeds beter. Je kan je én comfortabel voelen in je nieuwe badpak en er tegelijk ook ontzettend sexy en stijlvol uit zien. Ook voor bikini’s en badpakken gelden er een aantal regels die belangrijk zijn voor het behoudt van de items.

Badmode voor vrouwen is elk jaar weer vernieuwend. Net zoals bij de normale kleding, zijn er elke keer weer andere trends als het om badmode voor vrouwen gaat. Sinds vorig jaar zijn badpakken weer helemaal hip en happening en zie je deze dan ook overal terugkomen. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen badpakken en bikini’s, dit is maar goed ook, want elk lichaam is anders en elke vrouw voelt zich ergens anders prettig in. Je prettig voelen is bij een bikini of badpak een van de belangrijkste dingen en daarbij komt ook nog dat de items lekker moeten zitten. Je wilt niet dat de stof schuurt of dat er iets afzakt. Door al deze eisen is het soms nog best lastig om een goede bikini of badpak te vinden. Vervolgens, als je eindelijk hét perfecte item hebt gevonden, moet je hem ook gaan wassen. Dit is net zo’n klus als bij de heren zwembroek. Je kunt eigenlijk dezelfde stappen volgen als voor de zwembroek. Dit maakt het gelukkig al een stukje makkelijker.

Voordat je aan wassen kunt denken, gaat er de keuze van een goede bikini aan vooraf. Een aantal merken die comfortabele maar stijlvolle bikini’s bieden zijn: Shiwi, Brunotti, O’Neill en Protest.