Grijze broek combineren voor heren

Veel mannen vinden het lastig om kleding te combineren. En dan vallen ze vaak toch weer terug op dezelfde saaie outfits. Dat is jammer, want zo mis je veel leuke combinatiemogelijkheden. Daarom in de blogpost van vandaag wat leuke tips om je grijze broek te combineren met andere kleding!

Grijs is een welkome afwisseling voor de traditionele blue jeans. Tuurlijk heb je die spijkerbroeken van je in verschillende tinten, van lichtblauw tot heel donker blauw, maar grijs of zwart is daarop een mooie en minder clichématige variant. Die je ook nog eens goed met verschillende kleuren kledingstukken kunt matchen.

Grijs is er niet alleen voor jeans, trouwens. Een nette, grijze pantalon leent zich ook voor goede combinaties met andere kleuren kleding en past goed bij wat chiquere gelegenheden.

Leuk zo’n grijze broek…

…Maar waarmee combineer je ‘m? Allereerst moet je even kijken naar wát voor grijs het is. Want grijs kan variëren van bijna zwart tot heel licht. En dat maakt nogal een verschil!

Over het algemeen kun je donkergrijze broeken wat beter combineren dan lichtgrijze broeken. Als je echt lichte broeken hebt, kun je deze het beste voor de zomer bewaren.

Rol de pijpen een stukje op en combineer deze broeken met een wat spannender shirt met streepjes, een patroon of juist een opvallende kleur.

Toch zal het bij grijze broeken in veel gevallen over wat donkerder grijze pantalons of spijkerbroeken gaan.

 

Donker is prominent

Hoe grijzer je broek, hoe meer je in de richting van zwart gaat. En zwarte of donkere broeken zijn nogal prominent aanwezig. Heb je een heel donkergrijze of zwarte broek, dan kun je die perfect met een donkergrijs of zwart overhemd of shirt combineren. In combinatie met een zwartleren jasje of colbertje creëer je zo een all-black look. Stijlvol en heel mannelijk.

Zwart op zwart kun je ook goed combineren met opvallende accessoires. Bijvoorbeeld een opvallende jas, een kleurrijke riem of juist spierwitte sneakers.

Maar grijze broeken kun je ook prima met lichtere items combineren. Een simpel wit shirt bijvoorbeeld, in combinatie met een bruinleren jasje of met een blauw colbertje.

      

Combineer met kleur

Een grijze broek combineren met kleur is ook een goed idee. Hoewel grijs stoer, mannelijk en stijlvol kan ogen, wil je het niet overdrijven. Met een geheel grijze outfit kun je als een grijze duif overkomen. En daarvoor ben je toch echt te jong!

Durf daarom te kiezen voor kleur. Juist grijs leent zich daarvoor perfect. Grijs combineer je makkelijk met felbauw, rood, (mint)groen of (mosterd)geel. Inderdaad, dat zijn misschien kleuren die je niet elke dag zou kiezen. Maar probeer eens hoe ze op je grijze spijkerbroek of pantalon staan en laat je verrassen.

Gaan felle kleuren je toch iets te ver, dan kun je ook voor meer natuurlijke tinten gaan. Een camelkleurige halflange jas combineert bijvoorbeeld uitstekend met je donkergrijze broek en donkere overhemd of shirt.

Of kies voor roze!

Roze? Ja, roze. Natuurlijk niet het eenhoorn-roze dat je schoolmeisjes ziet dragen, maar mooi oudroze is een heel mannelijke kleur die ideaal combineert met een grijze pantalon of spijkerbroek. Draag er witte sneakers onder om je look helemaal af te maken. Wedden dat je vaker roze gaat dragen?

 

Zorg voor de basics

Om goed te kunnen combineren, is een garderobe met de juiste basics een vereiste. Zorg allereerst voor wat witte en zwarte T-shirts. Met ronde of V-hals, net wat je mooi vindt of wat bij je andere kleding past. Blauwe of grijze basics als truien en shirts doen het ook altijd goed.

Een zwarte of een donkergroene sweater kun je prima op je grijze kleding dragen. Vergeet ook niet één of meer denim overhemden in je kast op te hangen. Deze kun je altijd casual dragen boven een grijze broek.

Toch wat meer klasse nodig? Een wit of lichtblauw overhemd kun je zeker stijlvol combineren met je grijze broek. Vergeet ook de witte sneakers niet. Hiermee ben je altijd on-trend én ze combineren supersimpel met je grijze broek!

     

Klaar om te combineren met jouw nieuwe grijze broek?

En, weet je al wat je gaat combineren met jouw grijze spijkerbroek of pantalon? Of heb je misschien nog geen grijze broek? Grijp in dat geval de gelegenheid om direct te shoppen. Hier is onze collectie grijze broeken van dit moment.

Heb je zelf nog goede combinatietips voor grijze broeken? Laat dan hieronder jouw reactie achter!