7 stijlvolle tips om sneakers onder je pak te dragen

Sneakers niet stijlvol? Think again! Anno nu is het juist heel stijlvol om sneakers onder een pak te dragen. Je laat zien dat je oog voor passende kleding hebt, maar dat je je niet conformeert aan het standaard kantooruniform. Sneakers onder je pak ogen toegankelijk, vlot en een tikje rebels. Mits je je aan enkele simpele stijlregels houdt. 

Met een paar mooie sneakers onder je (maat)pak, laat je zien dat je smart casual goed met zakelijk chic kunt mixen. Maar pas op: er is altijd een balans die je in acht moet nemen, zodat je niet in té casual doorslaat. We hebben 7 tips voor je.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Erik Forsgren (@erik.forsgren) op


1. Nooit afgetrapte sneakers

Regel numero uno voor een pak met sneakers eronder: zorg dat het schone, nieuwe sneakers zijn. Een paar mooie witte sneakers of een paar nette blauwe, zwarte of bruine. Dat maakt niet zoveel uit, als ze er maar netjes en verzorgd uitzien. Draag simpelweg nooit afgetrapte gymschoenen onder je pak. Dat is écht geen gezicht.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Joey P (@joeypcoke) op


2. Let op het model

Sneakers met allerlei opsmuk of in felle kleuren zijn niet geschikt om onder een pak te dragen. Ja, je ziet sommigen het doen, maar dan is het louter om een statement te maken. Als je smart en classy over wilt komen, kun je het beste kiezen voor een sobere sneaker in één of hooguit twee kleuren. Een eenvoudig model van bijvoorbeeld Hugo Boss, Tommy Hilfiger, PME Legend of Floris van Bommel is perfect.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GOTSTYLE Menswear (@shopgotstyle) op


3. Wit is altijd goed

Wit is licht, wit is fris, wit is altijd goed. Witte sneakers kun je overal mee combineren en ze gaan nooit uit de mode. Als je sneakers onder een pak wilt dragen, raden we je aan als eerste een paar witte te proberen. Witte sneakers staan stijlvol onder zowel een lichtkleurig zomerpak als een grijs of een blauw winterpak. Ze kunnen werkelijk overal bij, maar zorg er wel voor dat ze fris en schoon zijn én blijven.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MIKE IRONS® (@ironsbrand) op


4. Don’t: sokken in sneakers

Sokken in sneakers? Doe dat maar niet. In de lente en in de zomermaanden kun je prima zonder sokken in je sneakers. Blote enkels in sneakers staat gewoon het beste onder een pak. Kun je echt niet blootsvoets in je sneakers? Draag dan onzichtbare enkelsokjes. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AmongMen (@amongmenmag) op


5. Kies voor een iets kortere pantalon

Juist omdat je die blote enkels moet zien, is het belangrijk dat je pantalon niet te lang is. Kies het pak dat je boven je sneakers draagt met zorg uit. Iets te lang en het is eigenlijk geen gezicht. Laat die pantalon zonodig een paar centimeter inkorten.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Holá Yink (@gentlemanyink) op


6. Kies een niet al te klassiek pak

Sneakers staan vooral goed onder een pak dat er niet al te klassiek uit ziet. Dus geen kostuum dat de boekhouder zou dragen, maar een pak dat al wat meer casual oogt. Linnen zomerpakken voldoen vaak aan deze eis. Eventueel kun je in plaats van een overhemd ook een wit T-shirt of een donkere coltrui bij je pak dragen. Deze informele look laat zich goed combineren met een mooie paar sneakers.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Plaza Uomo (@plazauomo) op


7. Weet wanneer de sneakers thuis moeten blijven

Hoewel sneakers onder een pak dus prima kunnen in casual en iets informelere situaties, naar je werk en in je vrije tijd, moet je ook weten wanneer je ze beter in de kast kunt laten staan. Bij gelegenheden waarbij (meestal) geschreven of ongeschreven kledingvoorschriften gelden, bijvoorbeeld. Trek geen sneakers onder je pak aan naar een bruiloftsfeest met de dresscode ‘white tie’ of ‘black tie’ en ook niet naar een begrafenis of crematie. Hoewel er ook best trouwerijen zijn waar je ze kunt dragen, zoals je op de vele bruiloft-outfits op Instagram kunt zien.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nina (@nina_xoxo___) op


Je ziet het: sneakers onder een pak kunnen in bijna elke situatie, als je maar een paar simpele regels in acht neemt. Welke sneakers ga jij onder je pak dragen? Bij To Be Dressed shop je nu alle heren sneakers in de sale van hele bekende merken tegen kortingen oplopend tot maar liefst 80%!