Zo herken je een neppe Kenzo trui

Ben je fan van het merk Kenzo en koop je regelmatig online je Kenzo kleding? Pas dan op dat je geen neppe kleding koopt. Kenzo is een populair kleding merk voor jongeren waar tegenwoordig dan ook regelmatig namaak truien en t-shirts van worden aangeboden. Vooral als je tweedehandskleding of kleding bij een onbekende webshop wilt kopen, is het belangrijk dat je eerst goed controleert of de kleding niet nep is. Bekijk hier onze handige tips en zorg ervoor dat je alleen echte Kenzo kleding koopt. 

Tip 1: verschil in materiaal 

De eerste tip waaraan je kunt herkennen of een Kenzo trui echt of nep is, is de stof. Een echte Kenzo trui hoort gemaakt te zijn van zacht katoen dat van buiten gebreid is en zacht aan hoort te voelen. Een neppe trui is vaak van ander materiaal gemaakt. De neppe variant is vaak gemaakt van veel stuggere en dichtere stoffen, die lang niet zo lekker aanvoelt als de stof van een echte Kenzo trui / t-shirt.

Tip 2: kijk goed naar de stiksels aan de binnenkant

Onze tweede tip is om goed de naden en stiksels aan de binnenkant van de trui te bekijken. Bij een originele Kenzo trui of t-shirt zijn er aan de zijkant en bij de mouwenlijnen naden en stiksel te vinden. Bij een neppe Kenzo trui zijn hier vaak dikke overlocknaden te zien en lopen de stiksels vaak scheef. Kijk goed naar de kwaliteit van de stiksel, als ze er goedkoop utizien of niet helemaal recht lopen, kan je er al van uit gaan dat de Kenzo trui nep is. 

Tip 3: het borduurwerk - Kenzo trui echt of nep?

Een belangrijk onderdeel waaran je een neppe Kenzo trui goed kunt onderscheiden van een echte, is het borduurwerk. Kijk altijd goed naar de kleurencombinaties, de vormen van de tijger en vergelijk de letters goed met elkaar. Vaak worden er net wat andere kleurencombinaties gebruikt dan bij het origineel. Een handige tip zou dus kunnen zijn om de trui eerst eens bij een bekende winkel op te zoeken waarvan je zeker weet dat ze het origineel verkopen en de kleuren eens met elkaar te vergelijken. Een andere veel voorkomend verschil is de letter 'Z' op de trui. Bij het origineel zie je dat er rechts bovenin een kleine inkeping zit in de letter Z, dit wordt vaak bij de neppe variant vergeten. Ook bestaat de letter 'E' uit 2 delen, terwijl deze bij de neppe trui uit 1 geheel bestaat. Een andere belangrijke aanwijzing, is de neus van de tijger. De neppe variant heeft vaak een afwijkende ronde vorm ten opzichte van het geheel. Ook het haar van de tijger verschilt in veel gevallen tussen een neppe of een echte Kenzo trui. Bij een echte trui of t-shirt is dit veel gedetailleerder en bestaat het uit losse haren, terwijl bij de neppe trui of t-shirt deze haren vaak als geheel gedrukt worden. 

Tip 4: Vergelijk de labels met elkaar

Als je al een Kenzo trui in de kast heb liggen waarvan je zeker weet dat deze echt is, raden we aan om de labels goed te bekijken. Aan de binnenzijde van het t-shirt of de trui vind je het label waarop staat aangegeven wat de wasvoorschriften zijn. Bij het origineel is deze direct aan de zijkant van de trui gestikt, terwijl deze bij het namaakmodel er later nog met een witte draad op is laten naaien. 

Op de labels van een echte Kenzo hoort altijd te staan dat het product in Portugal is gemaakt en daaronder het woord modèledéposé, 100% katoen en symbolen voor wasvoorschriften. Een neppe Kenzo kan hier dus vanaf wijken. 

Tip 5: verschillen is prijs- en maatkaartjes

De laatste tip die handig is bij het onderscheiden van een echte of neppe Kenzo trui zijn de papieren labels. Deze moet altijd met een dun touwetje aan het binnenlabel zijn vastgemaakt en bovendien wordt deze altijd verzegeld. Bij een echte Kenzo trui zijn er vaak meerdere kaartjes aanwezig met bijvoorbeeld merknaam, prijs, maat en streepjescode, Controleer altijd goed of de streepjescode op het kaartje overeenkomt met die op het label aan de binnenzijde. Bij een replica trui of t-shirt van Kenzo vind je vaak maar 1 kaartje die op een andere manier is bevestigd aan de trui. Ook het logo kan hier nog wel eens in andere kleuren of lettertype voorkomen. Wanneer je er voor kiest om Kenzo tweedehands te kopen, is het dus belangrijk om vooral naar tip 1 t/m 4 te kijken. 

Kenzo sale bij To Be Dressed

Bij To Be Dressed bieden we zowel de nieuwste collectie aan als afgeprijsde sale artikelen. In onze online Kenzo sale vind je uitsluitend originele producten met kortingen die op kunnen lopen tot maar liefst 80%. Helemaal nieuw, voor de beste prijs! Bekijk onze aanbiedingen direct in onze online Kenzo shop. 

Nog niet helemaal zeker of de Kenzo trui of t-shirt die je wilt kopen echt of nep is? Bekijk onderstaande Real vs Fake Kenzo t-shirt guide voor een aanvullende uitleg.