Aaiko

Aaiko is een prachtig kledingmerk van Hollandse bodem. Het merk komt uit onze hoofdstad Amsterdam en is gestart door Pauline Brakenhoff in 2005. Aaiko is een vrouwenkleding merk dat verschillende stijlen maakt, want natuurlijk is niet iedere vrouw hetzelfde! Ondertussen is Aaiko uitgegroeid tot een van de bekendste merken van Nederlandse bodem en verkoopt het merk in meerdere landen. Aaiko is een Nederlandse trots dus. Het merk brengt vier keer per jaar een nieuwe collectie uit. Elke collectie is verdeeld in verschillende thema’s en zes kleuren blokken. Elk jaar brengt Aaiko, naast de gewone collecties, collecties uit van korte duur; Aaikonics. Op deze manier wilt het merk je een kans geven om je kledingkast op te leuken met nieuwe items, in de stijl van Aaiko.

Het doel van dit prachtige merk is om kleding te maken die creatief is, alle kleding items worden geïnspireerd op de verschillende reizen die Pauline zelf maakt. Pauline is zich er goed van bewust, dat kleding fijn moet zitten en makkelijk moet zijn om te dragen. Vrouwen moeten zich namelijk fijn en sterk voelen in de kleding die ze dragen. Een comfortabele vrouw straalt zelfvertrouwen uit en dat zie je!

Aaiko kleding

De kleding van Aaiko is van soepele en zachte stoffen, die ervoor zorgen dat het vrouwelijk lichaam mooi wordt benadrukt. Er zijn verschillende stijlen in de collectie van Aaiko, dit heeft te maken met de verschillende collecties die worden uitgebracht. Door de verschillende thema’s en kleurblokken passen alle kledingstukken van Aaiko goed bij elkaar, je zult dus niet zo snel moeite hebben met het mixen en matchen van je Aaiko items. Het prachtige merk ontwerpt niet alleen maar dameskleding, maar ook meisjeskleding. Voor deze collectie geldt hetzelfde als voor de vrouwencollectie; de meisjes moeten zich comfortabel en zelfverzekerd voelen in de kleding van Aaiko. Dit probeert het merk te bereiken door het gebruik van soepele en zachte stoffen. De dames en meisjes collecties lijken erg op elkaar, er wordt gebruikt gemaakt van soortgelijke prints en modellen en dit zorgt ervoor dat de items van Aaiko hartstikke leuk zijn om als moeder en dochter te dragen.

Jurken

Aaiko maakt veel vrouwelijke jurkjes en blousejes. De jurkjes van Aaiko zijn van een soepel vallende stof gemaakt wat ervoor zorgt dat ze goed om het vrouwelijk lichaam vallen. Op deze manier zitten de jurken niet strak, maar accentueren ze wel de mooie punten van je figuur. Dit is natuurlijk waar elke vrouw zich fijn en zelfverzekerd door voelt.

Jurken zijn eigenlijk wel een musthave voor elke vrouw, mits je je hier niet fijn in voelt. Jurken kunnen gedragen worden in elk seizoen en zeker in ons kikkerlandje is dat wel nodig. Jurken kunnen ontzettend vrouwelijk zijn, maar ook heel stoer worden gemaakt door een gaaf paar bikerboots. Met een paar mooie hoge hakken kun je je jurkje weer ontzettend sexy en chique maken, waardoor er eindeloos veel combinaties mogelijk zijn met één jurk. De jurken van Aaiko zijn van goede kwaliteit, waardoor ze een lange tijd mee gaan. Één jurk kan dus zorgen voor ontzettend veel verschillende outfits. Aaiko maakt niet alleen maar mooie jurken, maar ook supermooie rokjes en blouses die vaak mooi bij elkaar matchen. Houd je dus niet zo van het idee van een jurk, kun je altijd nog een mooie blouse in combinatie met een stoere rok combineren om hetzelfde idee te krijgen.

Het kan natuurlijk óók nog zo zijn dat je helemaal niet van jurkjes of rokjes houdt en je veel liever een broek draagt. Ook dit snapt Aaiko ontzettend goed en daarom maakt het merk ook super stoere spijkerbroeken en chique pantalons. Zo zorgt het merk ervoor dat er voor iedere vrouw wel wat te vinden is in hun collectie!

Aaiko online

Omdat Aaiko een Nederlands merk is, werkt Paulien veel samen met Nederlandse influencers. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het merk steeds meer naamsbekendheid krijgt en het ook bekender wordt onder de jongeren. Het merk houdt zijn eigen instagram ook goed op de hoogte, maar zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld influencers zoals Kae Sutherland een aantal foto’s maken met kleding aan van het merk. Dit zorgt ervoor dat de volgers van Kae de items van Aaiko zien en erg nieuwsgierig worden naar het merk. Omdat veel influencers een jongere doelgroep hebben die de items van Aaiko niet zomaar kunnen betalen, is To Be Dressed een perfecte uitkomst; eruit zien als je favoriete instragram persoonlijkheid, maar dan voor minder geld!

Aaiko houdt ontzettend van luchtige stoffen en printjes en hebben dan ook geluk met de nieuwste trends; die passen goed in het straatje van de collecties van Aaiko. Ondanks dat Aaiko zijn eigen stijl heeft past het merk zich ook wel een beetje aan, aan de mode van nu en kijkt het merk goed naar de laatste trends en wensen van vrouwen. Op deze manier houdt Aaiko zijn eigen persoonlijkheid, maar past de kleding goed in het straatbeeld van nu.